Van Maren: 'Veel kwaliteit ingeleverd, handhaving wordt lastig'

Nieuws 2 keer gelezen

HURWENEN – In het seizoen 2003/2004 mocht Hurwenen het al eens in de vierde klasse proberen. ‘Hurne’ kwam er toen via de nacompetitie terecht. Maar dat ‘probeersel’ duurde slechts één seizoen.

De ploeg van trainer Piet van Lent staat nu opnieuw voor een krachtproef. Voor de tweede keer komt Hurwenen uit in de vierde klasse. Spits Berry van Maren weet wat zijn ploeg te doen staat. “Voor de nieuwe fusieclub (Hurwenen en Rossum gaan volgens seizoen helemaal samen red.) zou het heel mooi zijn als die het seizoen erop in de vierde klasse kan beginnen”, onderschrijft de 24-jarige vrachtwagenchauffeur.

Niet makkelijk
Maar Berry van Maren beseft dat het niet makkelijk  zal zijn. “Het is een stap hoger en we hebben veel kwaliteit ingeleverd. Het zal voor ons best lastig worden. Maar het zou heel mooi zijn als we erin blijven en liever zonder nacompetitie”, zegt de puntspeler, die afgelopen seizoen goed was voor vijfentwintig doelpunten.

Met het inleveren van kwaliteit bedoelt Van Maren het wegvallen van Kevin de Vries, Mark Oudshoorn, Corné van Walraven en Patrick van Zanten. “Met het wegvallen van Kevin leveren we natuurlijk ook nog een heleboel doelpunten in.”

Afwachten
Met vijfentwintig doelpunten achter zijn naam, zou je wel zeggen dat de clubs bij Berry van Maren aan de telefoon hingen. “Nee, geen enkele club heeft belangstelling getoond. Maar als dat wel zo geweest zou zijn, was ik ook zomaar niet weggegaan. We hebben met z’n allen onze doelstelling, promoveren, gehaald en dan moet je vervolgens niet afhaken”, is Van Maren een gentleman.

Of Berry van Maren na volgend seizoen ook de kleuren van de fusieclub gaat dragen, is overigens nog afwachten. “Daar heb ik nog geen gedachten over gehad. Persoonlijk heb ik weinig met Rossum. Het is gewoon afwachten. Misschien ga ik wel weer terug naar mijn oude clubje WNC.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 1 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 1 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 4 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 6 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 6 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 7 uur geleden