Dogan Corneille over nieuwelingen Kozakken Boys

Nieuws 36 keer gelezen

WERKENDAM - Met een versterkte selectie gaat Kozakken Boys zaterdag beginnen aan het tweede seizoen in de topklasse. „Alle posities zijn dubbel bezet en het is aan ons daar iets moois van te smeden,” aldus trainer Dogan Corneille. De ex-speler van ‘de Boys’ licht de nieuwelingen door.

"Van alle nieuwe spelers ken ik Mathijs Donatz (22) het beste. Met Alphense Boys hebben we hem twee jaar geleden van Sparta gehaald. Hij heeft een goede uitstraling en kan heel goed meevoetballen, wat ik heel belangrijk vind in de manier waarop wij willen voetballen. Mathijs is sterk in de lucht en durft ver voor zijn goal te keepen. Misschien kan-ie in z’n coaching nog wat groeien. Hij had er ook een handje van een kaart te pakken wegens praten en dat moet eruit, maar ik merk dat-ie goed in z’n vel zit en het naar z’n zin heeft. Ik ben blij met hem."

Knieblessure
"Met Koen van Boxtel (20) hebben we nog een nieuwe keeper. Koen komt van de beloften van RKC en op de training hebben we al kunnen zien dat hij een algemeen goed ontwikkelde keeper is, maar hem zijn we voorlopig kwijt. Zijn kruisband en binnenband zijn gescheurd en zijn meniscus is kapot. Ik hoop dat hij dit seizoen nog kan aansluiten. Gelukkig hebben we Basjan Munten nog en het liefst willen we nog een derde keeper halen ter vervanging van Koen, maar dat wordt erg lastig." 

Verbindingsrol
"Carlos Ramos (26) heb ik vorig seizoen als tegenstander gehad. Hij viel me op door zijn kracht, organisatievermogen en manier van spelen, dus hem wilde ik er graag bij hebben. Carlos moet als controlerende middenvelder een verbindingsrol spelen in de lengteas. De bal eruit halen, kant wisselen en sober spelen. Als wij de bal hebben moet Carlos denken: ‘wat als we de bal nu verliezen’. Een beetje zoals ik vroeger zelf speelde. Bovendien is hij op meerdere plaatsen inzetbaar, zoals op beide posities centraal achterin, maar in het 4-4-2-systeem waarin wij waarschijnlijk gaan spelen zie ik hem aan de rechterkant of centraal in de punt naar achteren." 

Kuitenbijtertje
"Chawila Doekhi (20) is heel laat toegevoegd aan de selectie. Hij komt van Jong FC Dordrecht en is van origine een rechtsback, die ook controlerend op het middenveld kan spelen. Chawila is klein van postuur, maar kletst er wel in, is een echt kuitenbijtertje."

"Ook Reinier den Hoed (20) komt van Jong FC Dordrecht. Een fysiek sterke centrale verdediger die ten opzichte van andere jongens op die posities het voordeel heeft dat-ie linksbenig is. Natuurlijk kan Toby Mulder daar ook spelen, maar die geeft aan toch meer linksback te zijn. Reinier maakt op de training een goede indruk, maar mag wel wat meer praten. Hij wil dingen vooral voetballend oplossen, maar in de topklasse lopen een aantal spitsen die er flink in kletsen. Daar zal hij aan moeten wennen. Die jongens uit de beloftenteams hebben tijd nodig om te wennen aan het niveauverschil, want dat is er wel degelijk. Dat hebben we ook kunnen zien bij een aantal oefenwedstrijden."

Goede keus
"Wesly van Ojen (20) (centrale verdediger, red.) heeft dat met eigen ogen kunnen zien toen wij tegen Jong FC Den Bosch (0-2 zege, red.) speelden. Hij kreeg van zijn oud-ploeggenoten te horen dat-ie een goede keus had gemaakt. Daarin zien die jongens zelf ook dat ze nog ver verwijderd zijn van een eerste elftal van een bvo, wat toch weer een stap hoger is dan de topklasse. We hebben ook tegen die jongens gezegd dat ze er niet blind vanuit moeten gaan basisspeler te worden."

Leiderschap
"Theo Lucius (36) hebben we binnengehaald puur voor de ervaring en een stukje leiderschap. Een dag nadat Arda Havar had aangegeven te vertrekken, sprak ik Theo bij een benefietwedstrijd en zelfs daarin was hij heel gedreven. Ik heb hem vervolgens voorgedragen en hij gaf aan open te staan voor Kozakken Boys. Hij wilde wel de mogelijkheid open houden voor een club in het buitenland en dat risico hebben we genomen. Die kans is op zijn leeftijd niet meer zo heel groot en recent heeft hij nog een aanbieding van het Duitse Alemannia Aachen afgeslagen. Ik ben er niet bang voor dat hij alsnog vertrekt." 

Vooroordelen
"Wie ik goed ken vanuit mijn periode bij RVVH is Benjamin Martha (31). Een sluipmoordenaar die je in sommige wedstrijden tachtig minuten niet ziet, maar vervolgens schiet-ie ‘m er wel in. Loopt altijd heel scherp op het randje van buitenspel en is snel op de eerste meters. Ik zie daar voorin wel iets moois ontstaan in die driehoek met Sjoerd van der Waal en Arif Irilmazbilek. Zowel Arif als Benjamin heeft een redelijk vrije rol, al zijn er natuurlijk wel patronen waarin we bepaalde looplijnen afspreken. Benjamin loert altijd. Hij is heel scherp als de centrale verdediger de bal heeft. Hij doet alsof-ie het niet ziet en dan ineens zit-ie ertussen. Zo scoorde hij tegen Jong FC Den Bosch. Hij loopt tegen wat vooroordelen aan, ook vanwege z’n tattoos, maar hij is gewoon een leuke gozer waar wij heel veel plezier van gaan hebben."

Keihard trainen
"Tot slot Youri Huijzer (19). Een leuk ventje die moet wennen aan het tempo. Is ook al twee keer geblesseerd geraakt. Heeft een goed linkerbeen en is heel doelgericht in ‘de zestien’. Het zal mooi zijn als het moment komt dat hij minuten krijgt. Voorlopig moet Youri keihard trainen en trachten het niveau op te pikken. Hij heeft alle tijd.”

Naam: Dogan Corneille
Geboortedatum:  28-2-1974 (39 jaar)
Burgelijke staat: Samenwonend in Rotterdam met Daniëlle. Twee kinderen: Elysa (16) en Jazz (10)
Beroep: Eigenaar sportbureau Total Sport Concepts (TSC) en de stichting Peutersporten.nl.  Tevens assistent-trainer Feyenoord A1

Carrière als speler:
1994-1999: VVV
1999-2001: FC Eindhoven
2001-2004: FC Hilversum
2004-2005: Kozakken Boys
2005-2007: IJsselmeervogels
2007-2008: Barendrecht

Carrière als trainer:
2002-2003: Hoofd jeugdopleiding FC Hilversum
2008: Interim-trainer ASWH
2008-2009: Assistent-trainer ASWH
2009-2010: Hoofdtrainer RVVH
2010-2013: Hoofdtrainer Alphense Boys

Heden: Hoofdtrainer Kozakken Boys

Kees van Peer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 2 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 4 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 4 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 5 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' gisteren
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01