Alblasserwaardse voetballiefhebber komt aan zijn trekken

Nieuws 162 keer gelezen

Alblasserwaard – De voetbalwereld heeft lang moeten wachten op het speelschema voor het aanstaande voetbalseizoen. Maar afgelopen week kwam vanuit Breda dan toch het verlossende woord. Ongetwijfeld hebben supporters hun favoriete zaterdagmiddagen al in de agenda afgeblokt.

Hoofdklasser Stedoco begint op zaterdag 7 september met een thuiswedstrijd tegen het onbekende FC ’s Gravenzande. Een week later staat de uitbeurt tegen Achilles Veen op het programma. Voor de Brabanders de openingswedstrijd op het kunstgras van het nieuwe sportcomplex 'De Hanen Weide'. In de slotfase van de eerste speelronde ontmoeten de Alblasserwaarders de titelkandidaten Xerxes DZB, Smitshoek, Deltasport en, net voor de kerstperiode, last but not least ASWH van trainer Michel Langerak.

In 1C openen Nieuw-Lekkerland en De Zwerver tegen Heerjansdam (uit) respectievelijk Sliedrecht (thuis). Op 21 september staat een onvervalste derby op het programma als de Lekkerlanders naar Alblasserdam mogen. Een week later wordt op zaterdag 28 september de kraker tussen Nieuw-Lekkerland-De Zwerver gespeeld.

Een klasse lager beleeft sv Meerkerk, de enige Alblasserwaardse vertegenwoordiger in 2F, in Waardenburg tegen het altijd lastige WNC haar seizoensopening. Pas op de laatste speelronde ontvangen de geelzwarten titelkandidaat Roda Boys.

Derby’s
Klasse 3C is een heerlijke competitie, tenminste voor de voetballiefhebber die van derby’s houdt. Een wedstrijd tussen Groot-Ammers, Peursum, De Alblas, VVAC, Papendrecht en/of Ameide staat altijd wel een keertje op de rol. VVAC opent thuis tegen het ambitieuze Papendrecht, dat vorig jaar nipt de promotie miste. Degradant Ameide start tegen promovendus ZBC’97. Een week later is het al Peursum-VVAC en ook De Alblas-Groot-Ammers. En op de derde speeldag is het helemaal smullen: Ameide - Groot-Ammers, Peursum-Papendrecht en De Alblas-VVAC.

In de “kelder” van het amateurvoetbal stapt Schelluinen op de eerste speeldag op de fiets naar Spijk. HSSC’61-Streefkerk is op die dag de eerste derby in 4C, waarin ook Lekvogels, Arkel en Noordeloos actief zijn. Op 5 oktober is het Streefkerk-Schelluinen en ook Arkel-Noordeloos. Een week later weer een nieuwe Giessenlanden-derby met Schelluinen-Arkel en ook een Zederikse variant: Lekvogels-HSSC’61.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 15 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 15 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 18 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 20 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 20 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 21 uur geleden