Pannenbier bij nieuwbouw Everstein

Nieuws 23 keer gelezen

everdingen – Sinds op 17 april de eerste paal ven het nieuwe clubgebouw van Everstein in de grond is gedreven zijn de handen flink uit de mouwen gestoken. Twee weken eerder dan gepland bereikte de nieuwbouw van Everstein het hoogste punt. Voorzitter Ron van Zal verblijdde het vaste bouwteam met een gelegenheidsshirt.

Nadat het heiwerk achter de rug was is het vaste bouwteam, bestaande uit een stuk of zeven, acht leden, vrijwel dagelijks aan de slag geweest. Op de momenten dat het nodig was is een beroep gedaan op een even grote groep vrijwilligers. Vrijwel dagelijks wordt overlegd tussen de uitvoerde van aannemer Vinkbouw en coördinatoren Hans Kers en Rinus Frasa.

Bekisting
“We boffen dat we nogal wat handige VUT’ers hebben, en timmerlieden en andere bouwvakkers die door de crisis thuis lopen”, legt Frasa uit. “Daardoor liepen we al na een paar weken royaal voor op het schema. Het aanbrengen van de bekisting voor de fundering, het vlechtwerk, het storten van de keldervloer en de begane vloer, het plaatsen van de holle wanden van de buitengevels –die inmiddels zijn volgestort- en het stellen van de gevelkozijnen hebben we allemaal zelf kunnen doen. Het metselwerk in de kelder, het aanbrengen van de staalconstructie en de dakplaten hebben derden voor hun rekening genomen. Met elektra- en rioleringswerkzaamheden houden we ons evenmin bezig.”

Zelfwerkzaamheid
In de voorbereidende fase is men er bij Everstein van uitgegaan dat tenminste 1.250 uren in zelfwerkzaamheid gerealiseerd zouden moeten worden. Rinus Frasa heeft berekend dat er al meer dan 1.000 uren zijn ingevuld, en dat er daar zonder veel moeite nog minstens 500 bijkomen. Ook het plaatsen en stellen van de binnenwanden en –kozijnen, alsmede het aanbrengen van het verlaagde plafond staan immers nog op het lijstje van uit te voeren werkzaamheden.

Groot terras
Op de immense oppervlakte die half onder de grond is verscholen bevinden zich onder andere tien kleedkamers, waarvan twee heel grote, drie scheidsrechtersruimten, twee toiletgroepen, EHBO-kamer, technische ruimte en opslagruimte voor ballen, kleding en andere materialen. Op de verdiepingsvloer krijgt Fysio Roel de Vries een riant onderkomen en is nog ruimte beschikbaar voor andere doelgroepen. Er komt een grote bar met aparte uitgiftepunten voor snacks, koffie en andere dranken. Ook zijn een bestuurskamer, twee commissiekamers en toiletgroepen en een kantine ingetekend. In de punt die uitkijkt over het hoofdveld en het te situeren kunstgrasveld komt een groot terras. Zoals het er nu naar uitziet wordt het gebouw rond kerstmis opgeleverd. Het ziet er nu al geweldig uit, laat staan als het helemáál klaar is.

foto: Peter Verbeek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 18 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 18 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 20 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 23 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 23 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net gisteren