Almkerk gaat zich beraden op beroep tegen indeling

Nieuws 4 keer gelezen

ALMKERK - Almkerk gaat zich de komende dagen beraden of het protest gaat aantekenen tegen de indeling in West I. De indeling betekent dat Almkerk in de grote regio van Utrecht moet gaan spelen tegen clubs als De Meern en FC Breukelen, maar ook naar Alphen aan de Rijn naar ARC moet en naar VVZ’49 in Zeewolde.

Op de voorhand wil voorzitter Gerrit van Drunen, die teleurgesteld is over de handelwijze van de KNVB, geen standpunt innemen. Van Drunen vindt het wel vreemd dat clubs uit West II naar Zuid I gaan en zijn eigen club is ingedeeld in de Utrechtse regio. “Komende dinsdag gaan we met het bestuur en de technische leiding om de tafel zitten en ons beraden over een standpunt”, aldus de voorzitter van Almkerk.

Ongenuanceerd
Bij trainer Pieter Tuns is de woede ook wat gezakt. “Ik heb me in een eerste reactie misschien wat ongenuanceerd uitgelaten en was wat voorbarig in mijn commentaar”, aldus Tuns.

“Ik vind het krom dat SHO en Zuidland van West II naar Zuid I zijn gegaan. Nadat ik met andere mensen heb gesproken en de plaatsnamen nagegaan ben, kan ik wel snappen dat ze het geografisch gezien gedaan hebben. Ik had er echter helemaal niet op gerekend en was er vanuit gegaan dat we met Almkerk in ZuidI zouden blijven. Het is voor de club Almkerk jammer dat we meer reiskosten en reistijd gaan krijgen. Bovendien zullen die clubs ook minder publiek meebrengen. Andersom geldt hetzelfde. Nu moeten wij naar plaatsen als Spakenburg, de omgeving van Almere en Huizen. Ik vind het heel jammer.”

Teleurgesteld
Woest is trainer Pieter Tuns niet meer. “Dat was een allereerste opwelling. We hebben de atlas er eens bij gepakt en dan kun zoiets misschien beter plaatsen. Dat neemt niet weg dat ik niet meer boos ben, maar wel teleurgesteld. Financieel gezien vraagt het van een kleine club als Almkerk heel wat offers. Of een protest zin heeft weet ik niet. Daar moeten we ons over beraden.”       

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 8 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 9 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 11 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 13 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 13 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 14 uur geleden