Beesd bekroont lange nacompetitie met promotie

Nieuws 140 keer gelezen

TILBURG/BEESD – Beesd mag zich komend seizoen voor het eerst in zijn historie derdeklasser noemen. In de extra nacompetitie won de ploeg op het veld van vv Zigo in Tilburg de finale van VVR uit Rijsbergen: 4-0.

Met deze knappe prestatie zette Beesd niet alleen een kroon op het afgelopen seizoen, maar op de gehele afgelopen vijf jaar. Vijf jaar geleden begon Wim Bender aan zijn tweede klus in Beesd, nadat hij al eerder eveneens vijf jaar werkzaam was op sportpark Molenzicht.

Bender begon met Beesd in de vijfde klasse en met een jonge groep kreeg hij de tijd om te bouwen. In het eerste jaar werd de ploeg direct kampioen en na enkele stabiele jaren in de vierde klasse klimt Beesd nu dus nog een stapje hoger. Ook in zijn eerste periode promoveerde Bender overigens al twee keer. Toen van de zesde- naar de vierde klasse. Bender geeft nu het stokje over aan de nieuwe trainer Huib de Bruin.

Twijfel
“Een prachtige afsluiting van de afgelopen vijf jaar”, sprak een opgetogen Bender. “We hebben ons de laatste jaren in de vierde klasse goed gehandhaafd. Nadat we dit jaar de eerste periode wonnen, sloeg de twijfel een beetje toe. Hebben we wel wat te zoeken in de derde klasse?”

Na die eerste periode raakte Beesd serieus van slag. De punten werden nog maar mondjesmaat binnengehaald en de ploeg eindigde op de vijfde plaats. In de nacompetitie werd de weg omhoog echter weer overtuigend ingezet.  In de eerste ronde tegen vv Zigo ging de eerste wedstrijd met 1-0 verloren. Smaakmaker Rein Bastiaanse merkte echter wel dat het beter ging. “We speelden toen zeker geen slechte wedstrijd. Vooraf had ik niet verwacht dat het hiertoe zou leiden, maar die wedstrijd gaf ons wel weer ons vertrouwen terug.”

Thriller
Beesd bereikte na een thriller de volgende ronde, waarin het afrekende met Real Lunet. In de finale van de nacompetitie bleek GSBW een maatje te groot. Toch kreeg Beesd nog een herkansing. Door een Zeeuwse fusie kwam er in de derde klasse een extra plek vrij. In die extra wedstrijden was Beesd overtuigend de beste. EMK werd met 4-1 verslagen en de 4-0 overwinning tegen VVR vormde de ultieme beloning.

Niet alleen voor de spelers en de staf, maar ook voor de grote schare fanatieke supporter. Ook in Tilburg waren ze weer talrijk en luidkeels aanwezig. Bender roemde de fans: “Het mooie van deze opmars is dat het helemaal met eigen jongens is gebeurd. Dat zorgt voor binding. Dat merk je ook met de supporters. Zoiets maak je nergens mee. Ze hebben ons er doorheen gesleept. Mede door hen waren dit fantastische weken.”

Nerveus
Tegen de onbekende tegenstander begon Beesd nerveus aan de wedstrijd. De ploeg kwam goed weg dat het niet al vroeg op achterstand kwam. Robert Walraven moest binnen drie minuten twee keer aan de bak en hield zijn doel knap schoon. Uit het niets kwam Beesd daarna op een vroege voorsprong. Bij de eerste aanval prikte Jarno van de Water direct de 0-1 binnen.

Beesd kreeg meer grip op de wedstrijd en verdubbelde de marge tien minuten na rust. Na een prachtige aanval schoot Jeroen van Gameren beheerst raak: 0-2.

Feest
Na rust begon Beesd opnieuw nerveus, maar ook nu hield de talentvolle Walraven zijn ploeg op de been. Twee minuten later besliste Beesd de wedstrijd. Van de Water maakte zijn met tweede treffer de 0-3. Hoewel Walraven nog wel wat te doen kreeg, werd het niet meer spannend. Rens Bronk bepaalde in de slotminuut de eindstand op 0-4. Kort daarna volgde het eindsignaal en het feest kon losbarsten.

Naast het afscheid van de technische staf gaan drie ervaren basisspelers bij Beesd in een lager team voetballen. Ook Rein Bastiaanse gaat de ploeg wellicht verlaten om op een hoger niveau te gaan spelen. Dat Beesd daarmee een uitermate zwaar jaar in de derde klasse tegemoet gaat, lijkt zeker. Daar maalde zondag echter niemand om.

Maarten van Hoogevest

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 38 minuten geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 19 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31