Beesd naar finale nacompetitie

Nieuws 44 keer gelezen

VUGHT – Beesd heeft de finale van de nacompetitie bereikt. Na het 2-2 gelijkspel in de eerste wedstrijd won de ploeg zondag in Vught met 2-1 van Real Lunet. In de finale zal het op nog onbekend neutraal terrein spelen tegen GSBW uit Goirle.

Met het bereiken van die finale leverde Beesd een knappe prestatie. Nadat de ploeg de eerste periode won, kwam de klad in de prestaties. De ploeg hervond echter op tijd zijn vorm en trok in spannende confrontaties met eerder Zigo en nu dus Real Lunet twee keer aan het langste eind. “Waar de wedstrijden in de eerste periode onze kant op vielen, vielen ze later telkens de andere kant op”, vertelt verdediger Michel Hol. “Aan het eind van de competitie begonnen we weer beter te voetballen en nu staan we hier.”

Pittige klus
Hol neemt, net als andere andere geroutineerde krachten als Jeroen van Gameren, Rayner van Beusekom en Rogier Tuithof, na dit seizoen afscheid van het eerste elftal. Zij gaan bij Beesd in een lager elftal met een vriendenteam voetballen. Bij een eventuele promotie zal de nieuwe trainer Huib de Bruin met de dan wel heel jonge selectie een pittige klus staan te wachten op iets van het seizoen in de derde klasse te maken. “Maar voor mij en de andere jongens zou het een prachtig einde zijn”, aldus Hol.

Zover is het echter nog niet. Beesd bereikte de finale zeker niet onverdiend, maar moest aan het eind van de wedstrijd bij Real Lunet wel serieus met de billen knijpen. Beesd was goed begonnen aan de wedstrijd en kwam via een wereldgoal van Jasper Gremie op voorsprong. Hij schoot van een meter of 25 keihard in de kruising. Op slag van rust kwam Real Lunet langszij. Een vrije trap belande via de lat en de rug van doelman Robert Walraven in het doel: 1-1.

Spannend
In de tweede helft kwam de thuisploeg sterk uit de kleedkamer. Beesd kwam amper meer van de eigen helft af. Toch sloeg het halverwege toe. Na een mooie aanval kwam de bal bij Jarno van de Water die met een simpele beweging de keeper het nabij gelegen bos in stuurde en de 1-2 scoorde. Vervolgens verzuimde Beesd de wedstrijd ondanks enkele riante kansen af te maken. Bijna profiteerde Real Lunet nog, maar Beesd hield stand.

“Die laatste tien minuten waren inderdaad erg spannend”, gaf ook Hol toe. “We hadden het al eerder af moeten maken. Uiteindelijk wilden we die 2-1 natuurlijk vasthouden en dat hebben we perfect gedaan.”