Avontuur nacompetitie is over voor Sparta'30

Nieuws 5 keer gelezen

ANDEL - Het avontuur van Sparta’30 in de nacompetitie heeft maar twee wedstrijden geduurd. Zaterdag verloren de Andelaren van DFC met 1-0. Maandagmiddag kwamen de Dordtenaren goed weg met 1-1.

Opnieuw is Sparta’30 er niet geslaagd de stap naar de tweede klasse succesvol af te ronden. Evenals vier jaar geleden struikelden de Spartanen in de barrage met DFC over deze Dordtse club.

“We zijn niet roemloos ten onder gegaan en we hadden maandagmiddag in Andel meer verdiend.” Al met al kon de naar NEO’25 vertrekkende trainer Antoine van Pelt toch tevreden terugkijken. “We hebben goed gespeeld. Daar was niks mis mee en ik ben wel trots dat Sparta’30 zo’n goede wedstrijd heeft neergezet tegen een tweedeklasser. Er was strijd en beleving. Alleen hebben we helaas onze kansen niet benut. Voetballend waren we tegen DFC de betere ploeg. We probeerden echt van achteruit op te bouwen. Dat lukte heel goed. De keeper van DFC haalde een paar ballen er geweldig uit. Die heeft ze eigenlijk in de race gehouden, zeker voor de rust”, recapituleerde Van Pelt. De ruststand was dan ook 0-0.

Vrije trap
Bovendien haalde DFC een inzet van Jan de Fijter van de doellijn. Daarnaast schoot De Fijter een bal op de kruising. Ook een schot van Lennart van Andel was een prooi voor de Dordtse sluitpost.
Na de rust kreeg Anrico Visser nog twee keer een prima kans, maar Visser strandde op de Dordtse keeper. Thomas Prins kreeg ook een kopkans. Het mocht niet baten. DFC kwam op 0-1. Het was Patrick Bijl die uit een vrije trap na een overtreding van Bertil van Bergeyk de bal feilloos achter doelman Robin van Wijk schoot.

De afscheidnemende Tonnie Keinemans maakte uit een mooie vrije trap kort voor tijd nog de 1-1. “Vervolgens was er nog een klein kansje, maar dat konden we net niet benutten”, aldus de trainer van Sparta’30. Naast trainer Van Pelt en Keinemans namen ook keeper Robin van Wijk en Arnic Smits afscheid.     

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 15 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33