SteDoCo tussen hoop en vrees

Nieuws 11 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - In het verschijningsgebied van onze krantentitels Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl heeft hoofdklasser SteDoCo heeft het ontlopen van de nacompetitie om degradatie/handhaving niet meer in eigen hand. Er zal komende zaterdag (11/5) hoe dan ook gewonnen moeten worden en dan nog is het afwachten wat de concurrentie doet.

SteDoCo kan tegenstander Zwaluwen achterhalen, maar alleen met een 'monsterscore' ook over de ploeg uit Zwaluwen heen. Alleen al gezien de blessures en schorsingen aan Hoornaarse kant is het niet reëel om dat te verwachten. Maar winst moet er dus wel komen. Zo niet, dan zal SteDoCo in de nacompetitie het gevecht om handhaving moet aangaan.

Klopt SteDoCo Zwaluwen, dan is het afhankelijk van de resultaten van Heinenoord en Achilles Veen. Heinenoord speelt tegen het reeds gedegradeerde Nieuw-Lekkerland en Achilles Veen reist af naar kampioen Excelsior Maassluis. Het doelsaldo van SteDoCo is beter dan dat van Heinenoord en Veen.

@RVoetbal houdt haar volgers van alle ontwikkelingen op de hoogte.

Heel houden
In 1C staat er bij Alblasserdam-Heerjansdam niks meer op het spel. Alblasserdam zal de boel vooral heel willen houden met het oog op de nacompetitie.

De Zwerver treft in Terneuzense Boys een tegenstander die nog een ultieme poging zal wagen aan degradatie te ontsnappen. Dat kan alleen als de Zeeuwen zelf winnen en Altena en GPC Vlissingen geen punten pakken. In dat geval volgen beslissingswedstrijden om te bepalen welke twee clubs rechtstreeks zullen degraderen.

Drechtstreek treft in LRC een opponent die met een schuin oog nog naar de titel kijkt, of zich in elk geval definitief wil plaatsen voor de nacompetitie.

Lot bezegeld
Het lot van Ameide is in 2F al bezegeld, waardoor het te verwachten valt dat SC Everstein zich tegen de degradant definitief in veiligheid zal spelen.

Sv Meerkerk is in gedachten al bij de nacompetitie, waarvan Rijswijkse Boys mogelijk kan profiteren. Dan nog is het voor de Brabanders afwachten of ze de nacompetitie om degradatie zullen ontlopen.

Nacompetitie
Voor Papendrecht, Arkel en HSSC'61 begint de nacompetitie al.

Na het opheffen van de zondagafdeling heeft de Papendrechtse zaterdagtak de ambitie hogerop te komen. De titel in 3C moest aan GJS worden gelaten, zodat het via de nacompetitie moet gebeuren. Hierin zal eerst in een tweeluik moeten worden afgerekend met Wilhelmina'26. Papendrecht speelt eerst uit. @RVoetbal is erbij.

Arkel liep rechtstreekse promotie op dramatische wijze mis en dus is het de vraag of trainer Teus Jakobs zijn jonge ploeg weer op de rails krijgt. Zaterdag komt het Dordtse ODS naar sportpark Schoonzigt.

HSSC'61 plaatste zich op de valreep voor de nacompetitie. Hierin doemt eerst Unitas op, dat gaat spelen om handhaving in de 3e klasse. HSSC'61 kan tamelijk onbevangen spelen, de druk ligt toch vooral bij de ploeg uit Gorinchem. @RVoetbal zal present zijn op Molenvliet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 16 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 17 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 19 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 22 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 22 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 23 uur geleden