Woudrichem gaat voor de slagroom op de taart

Nieuws 6 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Het wordt weer een superspannend voetbalweekend in het Land van Heusden en Altena. Woudrichem heeft de taart al binnen met de promotie naar de derde klasse. Nu nog de slagroom op de taart met het kampioenschap. Dat moet dan zaterdag gebeuren bij Brakel. Met het kampioenschap op zak en de vlag in top hopen de spelers en de supporters op de feestboot de Woercumse haven binnen te varen.

In de Topklasse ontvangt Kozakken Boys zaterdag Capelle. Een lastige tegenstander voor de ‘Boys’, die nog op het vinkentouw zitten voor de derde periode.

Achilles Veen gaat in de hoofdklasse B op bezoek bij Nivo Sparta. Voor de ploeg uit Zaltbommel staat er niets meer op het spel. Zij zijn al gedegradeerd. De ploeg uit Veen wil de nacompetitie voor degradatie ontlopen. Drie punten zijn dan ook meer dan welkom.

Vasthouden
In de eerste klasse C moet Altena de derde plaats van onderen zien vast te houden om niet rechtstreeks te degraderen. De Nieuwendijkers gaan bij Alblasserdam op bezoek en zullen de stunt tegen LRC willen herhalen. Almkerk is ook nog niet veilig. Het krijgt het sterke Oranje Wit op bezoek.

Overleven
Voor Rijswijkse Boys is het een kwestie van overleven in de tweede klasse F. Zaterdag is directe concurrent DFC de tegenstander in Dordrecht. Bij winst komen de Rijswijkers langszij. GDC is ook nog helemaal niet veilig. Bij een driepunter tegen het steeds verder wegzakkende Ameide komt sein veilig wel dichtbij.

Gevarenzone
Sleeuwijk heeft in de derde klasse D al een periodetitel op zak. Veel meer valt er voor de Sleeuwijkers niet meer te halen. Ze kunnen er dus een aardige wedstrijd van maken bij ASH.
De andere inhaalwedstrijd is Zuilichem tegen NOAD’32. Voor Zuilichem is het de laatste kans om nog aan rechtstreekse degradatie te ontsnappen. De Wijk en Aalburgers zullen er dus tegenaan moeten om zelf uit de gevarenzone te komen.

Zondag
Op zondag zit HHC’09 nog in de gevarenzone in de vierde klasse F. Om daar uit te komen is hekkensluiter Teisterbanders een ideale tegenstander. 
Dussense Boys is aan een opmars bezig. De mouwen moeten opgestroopt worden om in Dussen ook Chaam te verslaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 5 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 5 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 7 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 10 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 10 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 11 uur geleden