Woudrichem op drempel van kampioenschap

Nieuws 44 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Het worden spannende weken voor de clubs in het Land van Heusden en Altena. De mouwen moeten worden opgestroopt en winnen is het toverwoord.

Topklasser Kozakken Boys staat voor de krachtproef bij GVVV. Beide ploegen doen nog volop mee in de derde periode.

In de hoofdklasse B worstelt Achilles Veen in de onderste regionen om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Drie punten pakken thuis tegen Kloetinge wordt echter geen makkelijke opgave.

Almkerk kan ook maar niet loskomen van de gevarenzone in de spannende eerste klasse C. De Almkerkers zullen alles uit de kast moeten trekken om bij Alblasserdam een goed resultaat te behalen. Voor Altena is de nacompetitie om directe degradatie te ontlopen het hoogst haalbare. Tegenstander LRC is echter van een bijzonder kaliber.

Ploeteren
Spannend blijft het ook in de tweede klasse F. GDC heeft weliswaar wat lucht, maar verlies tegen Hardinxveld kan de zaken weer draaien. Rijswijkse Boys ploetert heel het seizoen al om uit de degradatiezone te komen. Wellicht lukt het zaterdag thuis in Rijswijk tegen SC Everstein om de punten binnenboord te houden.

Clash
In de derde klasse D voert Wilhelmina’26 de derde periode aan. Om werkelijk tot de kanshebbers te behoren moet er zaterdag worden gewonnen bij Herovina. Een echte ‘clash’ wordt Sparta’30 tegen Sleeuwijk. Sleeuwijk moet winnen om GVV’63 in het vizier te houden en Sparta’30 wil ook graag een prijsje pakken. Onderin begint NOAD’32 voorzichtig weer op te klauteren. Winst tegen ASH is daarbij wel belangrijk. 

Drempel
Woudrichem staat op de drempel van het kampioenschap in de vierde klasse E. Gebeurt het zaterdag bij en tegen MVV’58 niet om BVV op een onoverbrugbare achterstand te zetten, dan kunnen de champagnekurken een week later door de lucht vliegen bij Brakel. Giessen loert ook nog steeds op promotie. Het is elke week een finale voor de ploeg. Dat is het ook zaterdag tegen Asperen, dat een plaatsje hoger staat op de ranglijst en de derde periode aanvoert.

Zondag
Op zondag is de competitie ook nog niet gespeeld. HHC’09 doet er alles aan om het vierdeklasserschap te redden. FC Engelen moet drie punten op kunnen leveren.

In de vijfde klasse D heeft Be Ready maar één doel en dat is rechtstreeks promoveren. Maar kampioenskandidaat Right’Oh verslaan is daarbij bijna een onmogelijke opgave. Dussen Boys wil ook graag een prijsje pakken. De Dussenaren voeren de derde periode aan. Zondag is het laaggeklasseerde Achtmaal een te nemen hindernis.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 6 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 6 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 8 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 11 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 11 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 12 uur geleden