Doedée wil horizon ook maatschappelijk verbreden

Nieuws 93 keer gelezen

HOORNAAR - Stef Doedée kiest bewust voor SteDoCo. "Ik hoop dat de club ook maatschapelijk iets voor me kan betekenen."

De huidige doelman van FC Dordrecht zal volgend seizoen uitkomen voor zaterdaghoofdklasser SteDoCo. Doedée kwam in de jeugd uit voor amateurclub BMC, FC Den Bosch en Feyenoord. In 2007 werd hij toegevoegd aan de selectie van RKC Waalwijk. Vanaf 2009 stond hij drie seizoenen onder contract bij FC Dordrecht en speelde hij 64 officiële wedstrijden voor de eerstedivisionist.

Finland
“Aansluitend heb ik tot oktober 2012 in Finland bij FC Inter Turku gekeept. Aan het einde van die competitie ben ik teruggekomen naar Nederland. De vaste keeper, die ik had vervangen, was weer hersteld van een rugblessure. Mijn contract werd niet verlengd. Overigens wel een leuke  ervaring. Tactisch speelt men daar op het Jupiler-niveau, maar technisch is de competitie te vergelijken met de Nederlandse eredivisie”, vertelt de 26-jarige doelman.

De geboren Berlicumer (een plaatsje nabij Rosmalen – TS) kwam na een stage bij ADO Den Haag uiteindelijk weer bij zijn oude club FC Dordrecht terecht. “Met een contract tot het einde van het seizoen. Afgelopen weekend stond ik tegen Eindhoven voor het eerst op doel. Ik wil mijn horizon verbreden. Ook maatschappelijk, vandaar mijn keuze voor SteDoCo. Ik wil niet wachten op een club uit de Eerste Divisie, met hooguit een salaris van 1700 euro. Ook op amateurniveau kun je vandaag de dag niet lang meer wachten”, weet Doedée, die zijn nieuwe club kent van de opmars vanuit de vierde klasse naar de hoofdklasse.

Steuntje in de rug
Uiteraard praatten ook Virgil Breetveld en Rody Hoegee (zijn huidige trainer respectievelijk keeperstrainer bij FC Dordrecht – TS) hem bij over SteDoCo. "Na een kopje koffie was ik onder de indruk van de club. Met goed beleid willen ze naar de top van het amateurvoetbal doorstoten. Ik kies bewust voor Stedoco, want ik hoop dat ze ook maatschappelijk iets voor mij willen betekenen. Mijn enige werkervaring tot nu toe is het tegenhouden van ballen. Een steuntje in de rug om in de maatschappij een baan te vinden zou prettig zijn. Ik ben nu op een leeftijd om daarmee niet langer te wachten. Nog vier jaar in de Jupiler League aanmodderen en dan een baan zoeken zie ik niet zitten. Ik wil twee keer knallen, maatschappelijk en op doel bij Stedoco”, aldus de in Rotterdam woonachtige Doedée, die met zijn huidige club nacompetitie wil halen.

Blij
Johan van der Werken, voorzitter Stichting Voetbalpromotie Stedoco, is blij met de jongste aanwinst. “Een goede keeper, die in onze ogen op dit niveau nodig is. Nadat Raymon den Haan aangaf meer speelminuten te willen en naar Unitas te vertrekken, hebben we enkele namen de revue laten passeren. We willen namelijk beschikken over drie volwaardige keepers. Robin Zonneveld Piek is met zijn zeventien jaar een groot talent, maar in onze ogen nog niet rijp genoeg om eventueel een langdurig geblesseerde Ruud de Groot te kunnen vervangen. Ruud weet dat op dit niveau een gelijkwaardige keeper nodig is en Robin kan op zijn leeftijd nog veel leren van Stef. Via onze nieuwe trainer Virgil Breetveld waren de contacten zo gelegd en is Stef vastgelegd.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 4 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 4 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 6 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 9 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 9 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 10 uur geleden