Irilmazbilek: ‘Sowieso tot 2015 bij Kozakken Boys’

Nieuws 4 keer gelezen

WERKENDAM • De goede sfeer bij de spelers, de supporters en het clubbestuur ligt ten grondslag aan de goede prestaties van Kozakken Boys, zegt Arif Irilmazbilek, maker van alle zes de goals zaterdag tegen DETO Twenterand.

Arif Irilmazbilek beleefde zaterdag naar eigen zeggen een ‘leuke middag’. Tegen DETO Twenterand schoot hij Kozakken Boys naar een 0-6 zege. “Dat maakt je niet elke wedstrijd mee. Ik werd heel goed bediend door mijn medespelers, die mij elke keer weer in scoringspositie zetten.”

Na de wedstrijd kwam technisch directeur Cees Spaan naar hem toe met de boodschap dat andere clubs belangstelling in hem hebben. Het fijne weet de spits er ook niet van. “Maar ik heb net bijgetekend tot 2015 en ik wil sowieso niet weg bij Kozakken Boys. Ik heb het hier ontzettend goed naar mijn zin en hier voetballen is goed te combineren met m’n werk.”

Druk eraf
Door zijn zes treffers is Irilmazbilek niet alleen gedeeld topscorer in de Topklasse, maar Kozakken Boys staat ook nog eens derde op de ranglijst. De Werkendammers staan bovendien bovenaan in de strijd om de derde periode. Niet gek voor een eerste seizoen op het hoogste amateurniveau.

“Ons seizoen kan nu al niet meer stuk”, vindt de goalgetter. “Onze doelstelling was handhaving en dat hebben we al gehaald. Ik hoop dat we die lijn door kunnen trekken, want er komen nu nog zeven mooie wedstrijden - testcases - aan. Nu de druk eraf is gaan we misschien nog beter en nog mooier voetbal spelen. Als spelersgroep gaan we voor het hoogst haalbare.”

Vriendenteam
Die spelersgroep is de afgelopen twee seizoenen steeds meer naar elkaar toe gegroeid, merkt Irilmazbilek. “We zijn een vriendenteam geworden. Je merkt het aan de goede sfeer in de kleedkamer en in en buiten het veld. We hebben plezier, het is gezellig en dat bevordert de prestaties.”

Tel daar de scherpe trainingen van Michel Langerak en de onvoorwaardelijke steun van de supporters bij op en er is geen vuiltje aan de lucht bij de ‘Boys’. “Het begint een mooie familie te worden zo”, zegt Irilmazbilek lachend. “Daar doe je het uiteindelijk ook allemaal weer voor.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 8 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 9 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 11 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 14 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 14 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 15 uur geleden