Scheidsrechter Teunis Klop wil blijvend 'respect'

Algemeen 194 keer gelezen

GORINCHEM – Teunis Klop hoopt dat alle regioscheidsrechters een armband gaan dragen met het woord 'Respect'. Hij wil niet wachten op waar de KNVB mee komt. 

De dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen van s.c. Buitenboys uit Almere heeft een flinke discussie teweeg gebracht. Zeker in het voetballoze weekend na de trieste zondagochtend 2 december. In de voetbalstadions was er een gedenkwaardige minuut stilte en de amateurvoetballer trok de voetbalschoenen niet aan.

Tijdelijk
Regioscheidsrechter Teunis Klop had, nog voordat scheidsrechter Gözübüyük de armband toonde aan FC Groningen-trainer Robert Maaskant, zijn actie al bedacht.

“Uiteraard vind ik het zeer terecht dat er grote aandacht was voor het tragische gebeuren. Maar op de site van de Gorinchemse Scheidsrechters Vereniging (GSV) heb ik wel mijn vrees uitgesproken dat alles weer van tijdelijke aard kan zijn. Zoals met talloze stille tochten, na de zoveelste zinloze moord. Ik wil blijvend RESPECT. Met de hoop dat de dood van Richard, hoe gek het ook klinkt, niet voor niets is geweest."

"Mijn idee is om als scheidsrechters in het restant van deze en mogelijk de nieuwe competitie een armband met het woord RESPECT te dragen”, aldus de 57-jarige Klop, zelf dit seizoen twintig jaar actief als scheidsrechter.

Bijval
Klop kreeg, persoonlijke, bijval van zijn voorzitter Ron Collé en ging aan de slag.

“Begin dit jaar speelden we ons jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi en daar ontmoette ik scheidsrechters van andere verenigingen. De voorzitter van de Eindhovense COVS-club was het meest enthousiast. Hij heeft, in navolging van mij, mijn idee aangekaart bij de KNVB. Veel gehoord heb ik nog niet vanuit de bond, hooguit dat ze in maart ergens mee zullen komen.”

Uitstraling
Maar daar wil Klop niet op wachten. “Ik ben benieuwd hoe ze gaan reageren op het dragen van deze armbandjes. Via onze kledingleverancier Mari Venderbos van Rolisport heb ik een concept-armband laten maken en ik probeer onze leden, maar ook sponsors warm te krijgen. Waarschijnlijk wordt het een rode of gele band, met zilveren opdruk. Het moet natuurlijk niet de uitstraling van een rouwband hebben.”

Meetrainen
Klop wil ook actief clubbesturen benaderen. “Op de site van ASV Arkel las ik een column van hun nieuwe voorzitter. Ik heb hem uitgenodigd met zijn clubscheidsrechters op woensdagavond een keertje met ons mee te trainen. Na afloop kunnen we met elkaar in gesprek en krijgt de vereniging twee bandjes mee. Scheidsrechters en spelers hebben elkaar nodig”, besluit Klop.

Voor info: teunisklop@hotmail.com, 06-21564240 of: www.covs-gorinchem.nl

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 1 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 4 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 4 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 5 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' gisteren
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01