Kozakken Boys met opgeheven hoofd uit PCC

Nieuws 23 keer gelezen

GORINCHEM – Met de uitschakeling in de halve finale verdween met Kozakken Boys de laatste deelnemer uit het Land van Heusden en Altena uit de Poort6 Champions Cup. De Werkendammers, die met jonge spelers uit de B-selectie in De Oosterbliek verschenen, kijken tevreden terug op het toernooi.

“Bij de club is een bewuste keuze gemaakt. Het eerste elftal is op trainingskamp en vanaf het begin tot het eind hebben wij met tien vaste jongens uit het tweede elftal gevoetbald. Niet zoals andere verenigingen (GJS en Sliedrecht – TS) op het laatst met zeven of slechts zes spelers. Dat vinden wij niet correct ten opzichte van onze tegenstanders en de organisatie. Complimenten aan de jongens. Vanavond waren de underdog en hebben we het lang kunnen volhouden”, aldus zaalcoach Marinus van der Pijl.

“In de poulefase hebben we het Unitas moeilijk gemaakt en vanavond ook Leerdam Sport’55. Toch de twee finalisten, hier kunnen we op voortborduren.”

Gele kaart
Zijn spits Hendri Kant (met tien doelpunten op het veld topscorer in de reserve hoofdklasse – TS) dacht er precies hetzelfde over.

“We hanteerden dezelfde tactiek als tegen Unitas. Afwachten, verdedigen en de tegenstander laten komen. Dat ging goed, tot het moment van mijn gele kaart. Tegen de afspraken in werd er een fout gemaakt ter hoogte van de middellijn. Ik moest herstellen en wist meteen dat ik die gele kaart kreeg.”

Balen voor Kant en co. “Precies, want het ging best aardig. Leerdam Sport raakte ietwat gefrustreerd. Helaas liep het anders. Ik zat nog geen tien seconden op de bank en de 1-0 stond op het scorebord. Toen was de wedstrijd gespeeld."

"Niemand geloofde in ons. Ook binnen de eigen club niet; zelfs het bestuur had zijn twijfels. Maar als je het tot de laatste vier brengt, dan mag je spreken van een redelijk geslaagd toernooi”, aldus Kant met een brede smile op het gezicht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 14 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 14 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 17 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 19 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 19 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 20 uur geleden