'Nivo Sparta met eigen kweek in top amateurvoetbal'

Algemeen 3 keer gelezen

ZALTBOMMEL – Nivo Sparta moet binnen twee seizoen een goede basis leggen om voornamelijk met eigen kweek in de hoofdklasse of hoger te spelen. De voetbalclub uit Zaltbommel wil dan slechts nog sporadisch spelers van buitenaf aantrekken.

Dat zegt de nieuwe voorzitter van de Zaltbommelse hoofdklasser Bert Wernke, die daarmee het beleid van de aftredende preses Jo van Liempt goeddeels doortrekt. De jeugd heeft de afgelopen seizoenen al voorrang gekregen, wat volgens Wernke heeft geresulteerd in uiterst succesvolle jeugdteams die vrijwel zonder uitzondering bovenin de competitie meedraaien.

Kwalitatieve doorstroming
Wernke: “Als Nivo Sparta op het hoogste niveau wenst te blijven spelen, kan dat alleen wanneer de gehele vereniging naar een hoger plan wordt gebracht. Het vlaggenschip van de club heeft een gestructureerd jeugdbeleid met een kwalitatieve doorstroming van talenten nodig om continu op dit niveau te blijven.”

Fondsenwerving
De nieuwe voorzitter beschouwt het als tweede taak om actief fondsen te werven bij het bedrijfsleven. Dat geld moet worden gebruikt om de mogelijke verhuizing naar een nieuw sportpark te realiseren.

Wernke zit als eigenaar van shirt- en hoofdsponsor Nederrijn Groep middenin het bedrijfsleven. Daarnaast is hij voorzitter van de Dierenbescherming Nijmegen/Den Bosch, voorzitter van de Raad van Advies van SVS Opleidingen en bestuurslid van de Organisatie van Schoonmaakbedrijven in Nederland (OSB).

September
Wernke treedt in verband met een op handen zijnde fusie van zijn bedrijf en persoonlijke verhuisperikelen pas medio september als voorzitter aan. Hij woont nu nog in Gameren, maar gaat met zijn gezin wonen in Hurwenen.

Wernke volgde donderdagavond tijdens de algemene ledenvergadering Jo van Liempt op die zich niet langer verkiesbaar stelde. Tot zijn indiensstreding in september fungeert vice-voorzitter Ad Verwijs als interim. Bert Wernke is wel per direct bestuurslid.

Het bestuur neemt deze week een besluit over trainer Coen Burg. Verwacht wordt dat woensdag bekend is of Nivo Sparta trek heeft in een nieuw seizoen met de huidige oefenmeester.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 5 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 5 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 7 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 10 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 10 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 11 uur geleden