Veen in beroep tegen zware schorsing Van Delft

Nieuws 3 keer gelezen

VEEN - Roel van Delft is door de KNVB voor zeven wedstrijden geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij zaterdag kreeg tegen Kloetinge. Zijn club Achilles Veen heeft beroep aangetekend. "Deze straf is buitenproportioneel, op het belachelijke af."

Volgens scheidsrechter Wijbenga zou clubtopscorer Van Delft zijn tegenstander een elleboogstoot hebben gegeven. De zware code 32 verscheen op het wedstrijdformulier.

Roel van Delft en zijn club vinden de uitgesproken straf buiten proporties en hebben beroep aangetekend.

Theater
Volgens Achilles-voorzitter Janthijs de Fijter, die op vijf meter afstand van het voorval stond, was er weinig aan de hand: Van Delft belandt in een duel om de bal met een verdediger van Kloetinge op de grond en de scheidsrechter fluit voor een overtreding tegen de spits van Achilles Veen.

"Roel ligt half over die verdediger heen en duwt zich met zijn ellebogen op om weer te gaan staan. Daarbij komt zijn elleboog op het bovenbeen van die speler van Kloetinge, die vervolgens een partij stampij gaat maken", aldus De Fijter. "Theater. Dat is echt iemand een kaart aannaaien."

Buitenproportioneel
De scheidsrechter kan de situatie onmogelijk goed hebben ingeschat, zegt de preses. "Die was alweer omgedraaid voor de vrije trap, alles gebeurt dus half achter zijn rug. De grensrechters kunnen het ook niet goed gezien hebben, want de een stond op 25 meter en de ander op 50 meter afstand."

Toch verscheen de zware code 32 - een rake elleboogstoot - op het wedstrijdformulier.

"Ik kwam er van de week pas achter wat dat precies inhoudt. Ik was heel erg verbaasd toen ik hoorde dat het zeven wedstrijden schorsing bleken te zijn. Buitenproportioneel en op het belachelijke af. Voor mij is als een speler bijvoorbeeld in een kopduel opzettelijk zijn tegenstander in het gezicht raakt een elleboogstoot. Dit was gewoon een duel om de bal."

Wrang
Een te zware straf om niet op te reageren, vindt de voorzitter en dus klom De Fijter donderdagavond in de pen om zijn clubtopscorer te verdedigen. Ook Van Delft zelf en leider Paul Soethout tekenden beroep aan bij de KNVB.

"Niet omdat het Roel is, hoor. Ik zou voor iedere andere speler hetzelfde gedaan hebben. Al moet ik naar Zeist om daar mijn verhaal te doen, ik stap gelijk in de auto. Dat het in dit geval om onze topscorer gaat, is alleen wel een wrange bijkomstigheid."

Kortste eind
Ondanks zijn protest rekent De Fijter er niet op dat Van Delft na minder dan zeven competitieronden weer het veld mag betreden namens het vlaggenschip van de hoofdklasser. "Natuurlijk hoop ik dat het aantal duels verminderd wordt, maar ik denk dat we aan het kortste eind zullen trekken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 14 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33