Twee derby's in Land van Heusden & Altena

Nieuws 2 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Het wordt een interessant voetbalweekeinde in het Land van Heusden en Altena.

In de derde klasse D staat het treffen voorop tussen NOAD’32 en Wilhelmina’26. beide clubs, die zich oriënteren op een fusie, staan zaterdag nog lijnrecht tegenover elkaar. De rivaliteit viert hoogtij op het Korenzand en een winnaar is moeilijk aan te wijzen.

Een klasse lager valt de derby tussen Giessen en Woudrichem op. Voor de hand ligt dat Woudrichem het potje uit gaat halen, maar in een derby gelden andere wetten.

Linkerrijtje
In de topklasse is Kozakken Boys aan een overwinning toe na twee nederlagen om in het linkerrijtje mee te blijven draaien. Dat zal moeten gebeuren bij Capelle.

Voor Achilles Veen komt er een serie aan om te kijken waar de club staat in de hoofdklasse. Van Kloetinge winnen in Zeeland zal echter geen makkelijke klus worden voor de manschappen van trainer Johan van Bijsterveld.

Zware opgave
Een klasse lager gaat hekkensluiter Altena op bezoek bij koploper LRC Leerdam. Dat wordt dus weer een zware opgave. Almkerk doet het beter in de eerste klasse, maar zal een stunt moeten uithalen om thuis van medekoploper Alblasserdam te winnen.

Zorgelijk ziet het er uit voor GDC in de tweede klasse. Een overwinning op het nog altijd ongeslagen Hardinxveld ligt in Eethen niet voor de hand. Rijswijkse Boys blijft proberen om een overwinning binnen te slepen. Dat zal dan moeten gebeuren bij het kwakkelende SC Everstein.

In derde klasse krijgt Sparta’30 een zware kluif voor de kiezen bij GVV’63, dat een plaatsje lager staat op de ranglijst. NEO’25 moet geen probleem zijn voor Sleeuwijk. Bovendien azen de Sleeuwijkers op revanche voor de nederlaag tegen Sparta’30.

Zondag
Op zondag draait het bij HHC’09 boven verwachting in de vierde klasse F. SCR loert er echter op de Heusdenaren bij te halen op de ranglijst.

In de vijfde klasse moet Be Ready in staat worden geacht de punten te pakken bij het laaggeplaatste UVV’40. Dussense Boys kan aan eerherstel doen bij The White Boys na de afknapper afgelopen zondag. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 6 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 6 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 9 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 11 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 11 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 12 uur geleden