Buddingh' neemt stokje bij ASV over van Kooy

Nieuws 212 keer gelezen

ARKEL – Tijdens een drukbezochte ledenvergadering van ASV Arkel heeft Achilles Kooy de voorzittershamer overgedragen aan de nieuwe man Berend Buddingh’.

Kooy, zeventien jaar voorzitter en daarvoor al bestuurslid, kreeg maar liefst twee spelden. Een zilveren speld van de KNVB en een gouden van ASV Arkel.

“Overdreven allemaal. Ik ben ook nog benoemd tot lid van verdienste van de club. Ik heb nog zo gezegd, maak je niet te druk om mijn afscheid. Dat heb ik tenslotte zelf ook nooit gedaan. Mij werd dat wel eens verweten, ik was inderdaad te makkelijk. Maar het ging al die jaren goed”, lacht Kooy.

Kantinedienst
“De jongere generatie heeft andere ideeën en is actiever. Ik merkte dat begin dit jaar en doe daarom graag een stapje terug. Ik wil ze niet in de weg zitten, vooral ook omdat er nu acht bestuursleden zijn. Wij moesten het jaren doen met drie, hooguit vier”, zegt de 65-jarige gewezen preses, die afgelopen zaterdagochtend zijn vaste kantinedienst weer draaide.

A-typisch
Opvolger Berend Buddingh’ heeft een andere kijk op ASV en het hanteren van de voorzittershamer.

“Ik heb de leden verteld dat ik een a-typische voorzitter zal zijn. Ik heb zelf nooit gevoetbald, verstand van het spelletje heb ik dus niet. Maar uiteraard heb ik wel een mening. Daarom ben ik ook zo blij met de komst van Frank de Jong, Ben Kennedie, Jack van Mill en Dick Pelle in het bestuur. Een keiharde voorwaarde voor mij om 'ja' te zeggen. Voetbalmannen pur sang. Een jaar geleden heb ik mijn nek uitgestoken en een jeugdbeleidsplan geschreven. Ik zag het afgelopen jaar dat er veel energie zit in de club, maar dat op vele punten de samenhang ontbreekt. Ik moet zorgen dat het losse zand verdwijnt, noem mij de verbinder”, aldus Buddingh’.

Jaarplan 2013
En Buddingh’ ziet volop mogelijkheden. “Tijdens de nieuwjaarsreceptie wil ik ons jaarplan voor 2013 presenteren. Ik wil vanuit een goede structuur verder werken. Maar niet alleen bij de jeugd afspraken nakomen, ook bij de senioren. Aan ambities als 'we moeten op teletekst' of 'een stabiele derdeklasser worden', hecht ik weinig waarde. Waarom niet naar de tweede klasse?  Hoofdzaak is dat leden het bij ASV, hun club, naar de zin hebben en, uitzonderlijke talenten daargelaten, niet naar een andere voetbalvereniging gaan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 1 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 1 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 4 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 6 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 6 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 7 uur geleden