Interessant Alblasserwaards programma

Nieuws 19 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - De clubs binnen het gebied van Het Kontakt Alblasserwaard staan in de zesde speelronde voor een bijzonder interessant programma. In veel gevallen zal duidelijk worden hoe de kaarten liggen.

Zo krijgt hoofdklasser Nieuw-Lekkerland de nog puntloze hekkensluiter Nivo Sparta op bezoek. Elk ander resultaat dan een overwinning zal een teleurstelling betekenen voor de manschappen van Marco van Rijn.
Debutant Stedoco staat keurig in het linkerrijtje en maakt zich op voor de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Een echte krachtmeting, want de tegenstander is achter ASWH opgeklommen naar de tweede plaats. Noteren: wij verwachten een stunt van Stedoco.

Vrijuit
In 1C speelt De Zwerver de streekontmoeting tegen Drechtstreek. De Kinderdijkers hebben zich hersteld van een zwakke competitiestart, terwijl de Papendrechters juist steeds verder wegzakken. Een dus zijn de belangen ook hier duidelijk. @RVoetbal is erbij.

Sv Meerkerk is voorlopig een middenmoter in 2F. De geelzwarten zullen de onnodige poedel tegen The Gunners willen uitwissen tegen SV Capelle, uitgerekend een tegenstander die Meerkerk vorig seizoen niet lag.
Ameide geniet van de ongeslagen status. Voorlopig is de afstand tot de degradatiezone groot en dat telt op Meihoven. En dus kan Ameide vrijuit spelen tegen streekgenoot Hardinxveld.

Druk op de ketel
Debutant VVAC is in 3C blij met de zeven punten. Het vertrouwen binnen de jonge ploeg groeit en we zullen zien waar dat tegen EBOH toe leidt.
Voor hekkensluiter Schelluinen komt er met de week meer druk op de ketel, al helemaal nu buurman Unitas naar Scalune komt. De Alblas-Tricht is een (sub)topper met als inzet wie nog enigszins in het spoor van de voorlopig ongenaakbare koploper GJS kan blijven.

Groot-Ammers verrast met de tweede plaats. De jonge ploeg lijkt na het vertrek van Khalid Bendami -op wie het spel was afgestemd- beter tot z'n recht te komen en speelt fris van de lever. Tegenstander Papendrecht gold als titelkandidaat, maar kan dat tot nu toe niet waarmaken. Trekt Groot-Ammers de positieve lijn door of zal Papendrecht op Gelkenes de weg naar boven inslaan?

Toppers
In 4D is het Alblasserwaardse onderonsje tussen Streefkerk en Peursum een topper. Zie de aparte voorbeschouwing op deze site. @RVoetbal zal er zaterdag bij zijn. Arkel-ZBC'97 valt in dezelfde categorie. Wij zijn benieuwd of de ploeg van Teus Jakobs dit varkentje al kan wassen.

HSSC'61 moet hoognodig weer eens winnen, maar hoewel tegenstander GSC pas vier punten heeft zal dat nog niet zo eenvoudig worden. Lekvogels is het aan z'n stand verplicht drie punten te pakken tegen SVS'65 en voor Noordeloos liggen er kansen bij Raptim, hoewel het onderlinge verschil op de ranglijst vier punten in het nadeel van de groenzwarten is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 2 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 3 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 5 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 8 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 8 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 9 uur geleden