Kan Schelluinen op Gelkenes eerste punten pakken?

Nieuws 66 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Het seizoen is nog veel te jong om aan een derde degradatie op rij te denken, maar met 0 uit 3 is de seizoensstart van het naar de derde klasse afgezakte Schelluinen weinig florissant. Kan de formatie van Ger Klop in de semi-derby tegen Groot-Ammers het tij keren?

Ook voor hoofdklasser Nieuw-Lekkerland prijkt de hatelijke nul nog op scorebord. Het zal tegen het nog ongeslagen Zwaluwen niet meevallen die weg te poetsen, al lijkt de vorm van Nieuw-Lekkerland groeiende. Wellicht dat die ontwikkeling in Vlaardingen een nieuwe poedel kan voorkomen.

Stedoco zal Nivo Sparta graag puntloos willen laten. Dat gaat ook gebeuren, denken wij. De Hoornaarse debutant heeft zich ongetwijfeld de tweede thuiszege ten doel gesteld.

Verwennen
Eersteklasser De Zwerver is van de nul af. Zaterdag komt koploper VVGZ, de ploeg van oud-trainer Johan van der Werf, naar De Schans. Mooie gelegenheid voor De Zwerver om voor de eerste keer dit seizoen ook het thuispubliek te verwennen.

In 2C is Leerdam-Sport'55-sv Meerkerk op voorhand een leuke confrontatie. Beide clubs zijn na drie speelronden nog ongeslagen. @RVoetbal roept Leerdam Sport licht tot favoriet uit. Aan het geelzwart om dat te loochenstraffen.
Ameide verrast tot nu toe en zou dat tegen Rijswijkse Boys zomaar opnieuw kunnen doen. Dan moet de thuisclub niet de fout maken de gepromoveerde Brabanders te onderschatten, maar daar zal trainer Jan Verveer zeker voor willen waken.

Zelfvertrouwen
Schelluinen gaat op sportpark Gelkenes op zoek naar het eerste puntengewin. Het jonge Groot-Ammers heeft de afgelopen weken echter zelfvertrouwen getankt en zal een mooie kans zien om zo vroeg in het seizoen wat verder afstand te nemen van de gevarenzone. @RVoetbal komt het volgen.

Zoals we ook aanwezig zullen zijn bij De Alblas-Papendrecht. Papendrecht werd vooraf gezien als één van de grootste titelkandidaten, maar heeft die rol nog niet kunnen waarmaken. De Alblas wil dat graag zo houden, waardoor het wel eens een boeiende confrontatie kan worden op sportpark Souburgh.

Ook voor debutant VVAC wordt het tijd punten te gaan sprokkelen. Vorig seizoen zat er tussen VVAC en Groote Lindt nog twee klassen verschil. Zal daar zaterdag wat van te zien zijn op het nieuwe Ottolandse kunstgras?

Topper
In 4D is Peursum-ZBC'97 een regelrechte topper. Kunnen de Giessenburgers de druk ditmaal wel aan? Los daarvan wordt het sowieso pittig, want ZBC'97 liet vorig seizoen al zien een goede ploeg te hebben.
Streefkerk is medekoploper en een overwinning op GSC betekent een mooie uitgangspositie voor de toppers van de komende weken.

Onze voorspelling dat Arkel wel eens de verrassing van het seizoen kan worden, komt voorlopig uit. Dan mag in de derby tegen Noordeloos geen fout worden gemaakt. HSSC'61 is weer eens aan een overwinning toe en dat moet op Het Plein tegen Vuren kunnen lukken. Lekvogels gaat in Gorinchem voor drie punten tegen Raptim.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 1 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 3 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 3 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 4 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 23 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01