Van Kessel: 'Meer ploegen waarvan we kunnen winnen'

Nieuws 53 keer gelezen

ZALTBOMMEL РVoor FC Den Bosch was hij destijds net niet goed genoeg. Maar voor hoofdklasser Nivo Sparta is Koen van Kessel inmiddels een vaste waarde. Het liefst etaleert de kleine blonde pijl uit Alem zijn talenten op het middenveld. Echter als de nood aan de man komt, voelt hij zich ook wel thuis op ̩̩n van de backposities.

“Ik probeer er altijd voor te gaan. Ik heb ook wel een goed overzicht en ik zoek altijd naar een voetballende oplossing”, geeft Koen van Kessel een karakterschets van zichzelf.
Natuurlijk wil hij ook wel zijn minpuntjes ophoesten. “Ik ben aan de bal sterker dan in een verdedigende rol. En het koppen kan beter.”

Koen van Kessel (24) streek vorig seizoen weer neer in het Bommelse voor zijn tweede periode bij Nivo na een uitstapje van twee seizoenen bij DSC (Kerkdriel). Zijn eerdere periode bij Nivo dankte hij aan Bert Ruijsch die hem op 18-jarige leeftijd weg trok bij FC Den Bosch, waar hij vanaf de D’tjes een poos zijn voetbalopleiding genoot.

Dip
Koen van Kessel begint met Nivo Sparta weer aan een seizoen hoofdklassevoetbal. Het scheelde niet veel of de Zaltbommelnaren moesten in de eerste klasse beginnen. Pas op de allerlaatste competitiedag werd het vege lijf definitief gered. Tegen Heerjansdam werd het ene benodigde puntje binnen gesleurd. “Dat was nog spannend, we gaven een 0-3 voorsprong weg. Dat we zo laag eindigden, kwam door een dip in de tweede seizoenshelft. En Kloetinge had een geweldige reeks waardoor wij onder de streep terechtkwamen.”

Tegen het einde van de competitie was er bij de club van Van Kessel nog een cruciale episode. Het verhaal is bekend: trainer Gerrie Schaap en Nivo Sparta gingen onverwacht uit elkaar. Van Kessel: “Ja, dat was een onrustige periode. Gelukkig stond het team er en veranderde er onder ad interim Danny van Geffen niet veel. Als groep hebben we het toen voor Gerrie gedaan. Het was kantje boord natuurlijk, want het scheelde maar één puntje. Het was een zware competitie maar ik vind wel dat we er terecht in gebleven zijn.”

Bredere selectie
Koen van Kessel heeft inmiddels het vizier helemaal opengezet richting nieuw seizoen. “Ik hoop persoonlijk weer wat beter te presteren, hoewel ik zelf vind dat ik terug kan kijken op een goed seizoen. Qua geheel zijn we niet zwakker geworden, denk ik. In ieder geval hebben we een bredere selectie gekregen. We zullen wel Jeffrey van der Loo en Michael van Rijn missen. Van Rijn was zeer creatief op het middenveld. Ik hoop dat we er in blijven. Alles wat we eventueel meer halen is meegenomen. De competitie lijkt zwakker nu Kozakken Boys en Scheveningen er niet meer bij zijn. Er zijn nu meer ploegen waarvan wij kunnen winnen, heb ik het gevoel.”

Over Coen Burg, de nieuwe trainer, kan Koen van Kessel nog geen echt waardeoordeel vellen. “Hij maakt een positieve indruk. Hij kan volgens mij goed met een jonge groep om gaan.”

FC Alem
Nivo Sparta wordt in de oostelijke helft van de Bommelerwaard door de komst van Kevin Broekmeulen en Tom van Geffen gekscherend al een beetje ‘FC Alem’ genoemd. Drie Alemse voetballers herbergt de Zaltbommelse hoofdklasser nu. Koen van Kessel moet er om lachen. “FC Alem, tja. Ik hoop dat Kevin en Tom in het eerste komen. Het is best een grote stap van de vijfde klasse naar de hoofdklasse.”

Dorpsgenoot Van Kessel wil ze wel een raad meegeven. “Ze moeten niet te snel opgeven. Stel dat ze op de bank komen, moeten ze er voor blijven gaan. Hard voor jezelf trainen desnoods. Ze hebben allebei het talent om de stap te kunnen maken.”

Ambities
Een stap maken. Heeft Koen van Kessel zelf nog ambities ? Destijds kon hij bij FC Den Bosch niet doorbreken. Hij vertelt: “Ik had er kunnen blijven, maar ik wilde niet in het tweede team spelen toen ik overgeheveld werd vanuit de A-junioren. Ik wilde toen alles of niets. Ambities heb ik nog wel. Ik ben nog jong. Ik kan het niveau van een topklasser wel aan, vind ik. Ik denk dat er wel meer in zit bij me.”

Maar voorlopig pendelt Koen van Kessel drie à vier keer per week van Alem naar Zaltbommel. Met op zaterdag in zijn kielzog natuurlijk pa en ma Van Kessel. “Die hebben me altijd gesteund en vergezeld. En nu gaan ze ook overal nog mee. We vormen op dat gebied een hecht geheel.”

Terug naar Alem of de carrière afsluiten in zijn woonplaats is er vooralsnog niet bij. Koen van Kessel lacht. “Zo ver wil ik absoluut nog niet vooruit kijken. Ik wil zelf zo lang mogelijk op een hoger niveau blijven spelen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 21 seconden geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 1 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 19 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41