Profs uit Waalwijk overdonderen 'Groot Woudrichem': 0-12

Nieuws 32 keer gelezen

WOUDRICHEM - Groot Woudrichem speelde zaterdag op Het Bolwerk een vriendschappelijke wedstrijd tegen RKC. De Waalwijkse profs met de nieuwe trainer Erwin Koeman scoorden maar liefst twaalf keer.

Aan toeschouwers geen gebrek zaterdag voor het optreden van RKC Waalwijk tegen Groot Woudrichem, een elftal van spelers van alle voetbalclubs uit de gemeente Woudrichem. Rond de 1500 toeschouwers bevolkten Het Bolwerk.

Jammer dat het weer niet helemaal mee zat, maar de profs uit Waalwijk zorgden wel een staaltje goodwill in de regio. Het werd liefst 12-0 in een éénzijdige voetbalshow, ondanks het verzet van Groot Woudrichem.

Genoten
Mark van Noorloos had in zijn ondankbare rol als spits voorin bij de gastheren wel genoten. “Je weet van tevoren dat het heel lastig wordt. Die gasten zijn beter getraind en hebben meer kwaliteiten. Verder hebben wij nog nooit als team samen gespeeld. We hebben ons best gedaan, maar we hebben geen kans gehad”, gaf de spits van Almkerk ruiterlijk toe.

“Als ze schoten was het vaak hangen. Het is wel mooi dat we dit zo met ploegen uit de buurt kunnen doen en dat een profploeg hier te gast is. Dat is toch belangrijk voor het voetbal hier in de regio.”

Koeman
Zeven jaar geleden tegen Feyenoord was Mark van Noorloos er ook al bij. "Toen werd het 1-18 in Almkerk en was het weer beter”, kon Van Noorloos zich nog herinneren.

Toen was Erwin Koeman trainer bij Feyenoord en nu dan bij RKC. Dat was dus wel toevallig.

De nieuwe trainer zat rustig op de bank bij de Waalwijkse profs. “Ik vond dat wij een frisse indruk maakten”, aldus Koeman, die wel tevreden was met het optreden van RKC, waar nieuweling Rodney Sneijder, overgekomen van Ajax, in de basis begon.

“We hielden het baltempo hoog en hadden een goede veldbezetting. De intentie was aanwezig om er een goede wedstrijd van te maken.” Bij de rust stond er al 6-0 voor de Waalwijkse profs op het scorebord. Teddy Chevalier scoorde drie keer. De andere drie kwamen van Jeff Stans, Peter Jungschlager en Florian Jozefzoon.

Na de rust stuurde Koeman de rest van zijn selectie het veld in. Ook gelegenheidscoach Bert Schouten bij Groot Woudrichem stuurde de bankzitters van het regioteam de kletsnatte grasmat op. Na de pauze scoorde RKC nog zesmaal, ondanks het heftige verzet van Giessense sluitpost Pieter Muilwijk.

Robert Braber, Desley Ubbink, Sander Duits en Denzel Slager waren de schutters.  

Toch had gelegenheidscoach Bert Schouten het wel naar zijn zin gehad. “Ik denk dat hetzelfde telde voor al die gasten. Het is toch een prachtige ervaring. Dit maken ze misschien maar één of twee keer mee in hun voetbalcarrière.”

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 4 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 4 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 7 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 9 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 9 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 10 uur geleden