Noad'32 en Wilhelmina'26: na de zomer meer duidelijkheid

Nieuws 91 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • NOAD'32 en Wilhelmina'26 hopen in september meer duidelijkheid te hebben over de mogelijkheden voor een eventuele fusie en verplaatsing van de voetbalclubs.

Momenteel wordt samen met de gemeente Aalburg onder meer een nieuwe binnnendijkse locatie voor beide verenigingen onderzocht, omdat NOAD'32 op Het Korenzand en Wilhelmina'26 op De Ebbe langzamerhand uit hun jasje groeien.

"Mede door de dames en de guppies komen er steeds meer teams bij", zegt Paul Bartels, voorzitter van NOAD'32. "Daarnaast gaan we volgend seizoen voor het eerst van vier naar vijf seniorenteams. Het ledenaantal stijgt, maar we worden beperkt in onze mogelijkheden om hen goed te laten voetballen."

Op het huidige complex zijn wel alternatieven mogelijk: het oefenveld zou middels wat passen en meten bijvoorbeeld een derde speelveld kunnen worden. Ook wordt er gedacht aan een semi-kunstgrasveld, al heeft het waterschap al aangegeven dat de aanleg daarvan vanwege de buitendijkse locatie niet tot de mogelijkheden behoort.

Een verplaatsing van de voetbalvelden en een fusie met buurman Wilhelmina'26 zou veel problemen oplossen, beaamt Bartels. "Als je niet weggaat moet je straks misschien nadenken over een ledenstop. Maar sommige leden zijn gewoon gehecht aan hun plekje en aan hen leggen we uiteindelijk de keuze voor. Alle opties hebben zo hun voor- en nadelen. We hebben in ieder geval nog geen nieuwe locatie op het oog."

Wilhelmina'26
Bij Wilhelmina'26 zou achter de tribune eventueel nog wel ruimte zijn voor een extra veld,  zegt preses Henk Treffers. "Daar zou binnen nu en vijf jaar behoefte aan zijn en dan kunnen we de komende 25 jaar weer vooruit."

Toch zet het Wilhelmina-bestuur in eerste instantie in op een nieuw binnnendijks sportpark, 'hand in hand' met NOAD'32. "Een fusie is geen must, maar als we gescheiden blijven, kunnen we op het huidige complex blijven. Samengaan heeft wel veel voordelen. Je hebt als clubs meer body, waardoor je een goede gesprekspartner bent voor bijvoorbeeld de gemeente. Ook krijg je betere faciliteiten om je jeugd op te leiden."

Maar net zoals bij NOAD'32 mogen de leden van Wilhelmina'26 in een later stadium een beslissende stem uitbrengen. "We willen hen nadrukkelijk bij dit proces betrekken", benadrukt Treffers.

Volgens een voorlopige planning van de gemeente Aalburg kan er in 2018 begonnen worden met de realisatie van de nieuwbouwplannen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 1 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 1 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 2 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 21 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57