Hoogtepunt lag voor Nabil Bouchlal in De Kuip

Nieuws 154 keer gelezen

VEEN - Nabil Bouchlal kreeg zaterdag een afscheidswedstrijd aangeboden van Achilles Veen. Bouchlal wordt komend seizoen assistent-trainer bij de club.

Nabil Bouchlal stelde het zeer op prijs dat Achilles Veen hem een afscheidswedstrijd gunde als speler. “Dit is toch geweldig? Ik vind het toch een eer en het is geweldig dat al die gasten er zijn. Ik heb ontzettend genoten. Het zijn allemaal gasten waarmee ik herinneringen heb bij verschillende clubs. Het is prachtig als je zo je voetballoopbaan mag afsluiten”, vond Bouchlal.
“Ik had voor het afgelopen seizoen al bekend gemaakt, dat het mijn laatste seizoen zou zijn. Ik ben 37 jaar en denk dat het een mooie leeftijd is om er een punt achter te zetten. Ik heb twintig jaar in een eerste elftal gevoetbald. Nu ben ik nog van waarde geweest in de nacompetitie bij Achilles Veen om in de hoofdklasse te blijven. Dat is gelukt. Een mooi afscheid.”

De wedstrijd
Onder toeziend oog van vrienden en bekenden speelde Nabil Bouchlal zaterdag dus zijn laatste wedstrijd. De partij van het eerste elftal van Achilles Veen met als coach Ad v/d Broek tegen een elftal met spelers waarmee Bouchlal in het verleden heeft gespeeld verliep in een ontspannen sfeer. Bekende namen als John Verbaan, Hank Viveen, Freek Vorthoren, Mark Santegoets, Foppe Gouman en Leon Elands trokken de kicksen aan. De coach was Frans van Wijk. De einduitslag werd 3-2 voor Nabil’s vriendenteam. Voor Achilles Veen scoorden Dennis Verhoef en Roel van Delft. Voor het vriendenteam waren John Verbaan, Nabil Bouchlal en Mark Santegoets de schutters.

Nabil haalde het einde van de wedstrijd niet. Bij wijze van ludieke grap smeerde de scheidsrechter Bouchlal kort voor tijd na een gele kaart voor commentaar een tweede gele kaart aan voor een ‘schwalbe’. Het paste in het sfeertje van de afscheidswedstrijd. Nabil Bouchlal kon er wel om lachen. “Ik heb wel periodes gehad waarin ik erg veel gele kaarten pakte. Rood valt wel mee. Als je ouder wordt, word je ook wat wijzer. Ik had altijd de uiterste wil om te winnen en draafde daarin wel eens door.”

Voetballoopbaan
Nabil Bouchlal begon als jochie met voetballen bij SVG in Tilburg. Hij werd al snel gescout door Willem II. Na het doorlopen van de jeugdopleiding van Willem II kwam hij bij de selectie van het eerste elftal. Vier jaar speelde hij betaald voetbal in Tilburg. Het hoogtepunt was in 1994 in de net gerenoveerde Kuip bij Feyenoord. “We wonnen met 0-2. Ik maakte een doelpunt en kreeg een penalty mee. Het was de laatste keer dat Willem II er gewonnen heeft”, weet Bouchlal nog als de dag van gisteren. Na Willem II volgden twee jaar Helmond Sport. Vervolgens verkaste Bouchlal naar het amateurvoetbal bij zondageersteklasser Unitas.

Na Unitas volgden de jaren in Werkendam bij Kozakken Boys. Daar maakte Nabil Bouchlal ook het dieptepunt in zijn voetballoopbaan mee. “We degradeerden naar de eerste klasse. Dat is de enige keer, dat ik gedegradeerd ben”, weet hij zich nog te herinneren. “Daarom ben ik ook blij dat we het afgelopen seizoen het hoofdklasserschap met Achilles Veen nog hebben gered. Ik had het niet prettig gevonden met een degradatie afscheid te moeten nemen.“ Na Kozakken Boys volgden nog acht jaar Achilles Veen. Hij maakte bij Kozakken Boys en bij Achilles Veen ook een kampioenschap mee. “Het echte hoogtepunt blijft natuurlijk dat ik betaald voetbal heb mogen spelen. Dat kunnen er niet zoveel zeggen. En dat ik die wedstrijd in De Kuip in Rotterdam heb mogen beslissen. Dat zal me altijd bijblijven.”

Assistent-trainer
Fop Gouman typeerde Nabil Bouchlal nog even als speler en persoon. “Ik heb een aantal jaren met Nabil samen mogen voetballen bij Achilles Veen. Het was een fantastische voetballer met veel loopvermogen en een goede techniek. Ook een goeie jongen voor de groep. Ik denk dat het een hele goede zaak is, dat hij hier komend seizoen assistent-trainer wordt”, aldus Gouman, die zelf komend seizoen trainer van Alblasserdam is.

Nabil Bouchlal kijkt zelf al uit naar zijn nieuwe functie bij Achilles Veen. “Het is voor mij een nieuw avontuur. Ik heb nooit de ambities gehad om trainer te worden. Voor mij is het een tussenfase om te kijken, wat ik er van vind. Ik kom naast een heel goede trainer, Johan van Bijsterveld, te staan. Daarvan kan ik heel veel leren. Wellicht krijg ik dan het gevoel nog eens op eigen benen te willen staan. Ik word nu een brug tussen de spelers en de hoofdtrainer. Dat zie ik wel zitten.”

Even later floot scheidsrechter Elissen uit Udenhout de wedstrijd af. “Het is klaar en mooi geweest”, liep Nabil Bouchlal nog even door de erehaag van spelers die zijn afscheidswedstrijd hadden opgeluisterd. “Dit was het. Het is klaar en voor de rest zijn het prachtige herinneringen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 10 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 11 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 13 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 15 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 15 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 16 uur geleden