Kozakken Boys in 'hogere sferen'

Nieuws 3 keer gelezen

WERKENDAM - Aan het ‘prachtseizoen’ van Kozakken Boys lijkt geen einde te komen. De ‘matadoren’ van Werkendam wonnen zaterdag het duel in de nacompetitie tegen RVVH met 3-2. Het was genoeg om naar de volgende ronde te gaan.

Het kon vooraf nog alle kanten op. Eén ding was wel zeker. De tegenstander van Harkemase Boys in het verre Friesland zou of Kozakken Boys worden, of RVVH.
Na een aftastende fase voor de rust dook Kozakken Boys het eerst gevaarlijk op voor het doel van de gasten uit Ridderkerk. Arif Irilmazbilek bracht Sjoerd v/d Waal in stelling, maar keeper Danny Spelde lag in de weg.

Aderlating
RVVH toonde minder aanvalslust. Het gemis van topschutter Roel van Rixoort was een flinke aderlating voor de ploeg van trainer Theo de Boon.
Kozakken Boys bleef ondertussen het publiek vermaken met staaltjes hogeschoolvoetbal. Arda Havar schoot snoeihard naast en dat gebeurde ook Ismael Yildirim. Vijf minuten voor de rust viel de verdiende openingstreffer voor de ‘Boys’ uit een hoekschop van Richie Basoski. Bob Huijbregts kopte de bal in en Arif Irilmazbilek gaf het beslissende tikje.

Eigen doelpunt
Na de rust kroop RVVH meer uit de schulp en kreeg het publiek het nodige voetbalplezier voorgeschoteld. Uit een prachtige aanval kon Van der Waal de juiste richting weer net niet vinden.
Met de 1-1 door een eigen doelpunt van Toby Mulder was de spanning terug en had RVVH plotseling weer de beste papieren. Kozakken Boys liet het er echter niet bij zitten. Twee minuten later scoorde Richie Basoski de 2-1. Nu zaten de ‘Boys’ weer aan de goede kant van de score.

Hoop
Met de 3-1 leek Irilmazbilek twintig minuten voor tijd de wedstrijd in het slot te gooien. Niets bleek echter minder waar. Een vliegend schot van Mounir el Ouazizi verdween in de kruising bij doelman Basjan Munten. De 3-2 gaf RVVH weer enige hoop. Zeker met het gegeven dat de organisatie bij Kozakken Boys na drie wissels begon te schipperen. Tot overmaat van ramp kreeg Quentin Jakoba zijn tweede gele kaart. Een minuut later stond ook RVVH met tien man na een rode kaart. Bij Kozakken Boys was het nog even vrouwen en kinderen eerst, maar de ‘Boys’ hielden de 3-2 boven water.

“De eerste horde is genomen”, constateerde trainer Michel Langerak met enige opluchting. Dinsdagavond 29 mei speelt Kozakken Boys om 20.00 uur uit bij Harkemase Boys in Friesland.     

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 10 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 10 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 12 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 15 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 15 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 16 uur geleden