ASH handhaaft zich in derde klasse

Nieuws 120 keer gelezen

HELLOUW – ASH handhaafde zich zaterdag moeizaam in de derde klasse. Een 1-1 gelijkspel thuis tegen ZBC’97 uit Zwijndrecht volstond daarvoor net. Daarvoor behoefde ASH niet eens zelf te scoren. Het beter voetballende ZBC’97 nam diep in de tweede helft door Jan Kees Schouten de leiding, maar de gasten kopten via de ongelukkige Thomas van Aalst al drie minuten later de 1-1 gelijkmaker in eigen doel.

ASH-trainer Gerrit Molenaar was blij en opgelucht over de gunstige afloop: “ZBC’97 was in deze poule op alle fronten qua voetbal beter dan Woudrichem en vandaag ook dan ASH. We hebben echter goed verdedigd en zij scoren gewoon te weinig. Gelukkig viel snel na die 0-1 achterstand de 1-1 vrijwel vanuit het niets. Voor een kleine club als ASH is dit een enorme prestatie door een geweldige inzet. Ik ben trots dat we volgend seizoen weer in de derde klasse mogen spelen.”

Boogbal
ZBC’97 voetbalde beter, maar miste al vroeg de eerste kans. Op aangeven van Ferry Smit mikte Danny Jahani te hoog. Na een kwartier schoot Eddy Martins bij de tweede kans voor de gasten te slap in. ASH dwong voor rust offensief niks af en beperkte zich tot verdedigen. Vlak voor rust kregen de bezoekers na een fout van de overigens sterke Jan Donker hun derde kans. De boogbal van Moustakim Atlagh ging echter over het doel. Dus brak de rust met een 0-0 stand aan.

Na de thee zagen de bijna driehonderd toeschouwers iets meer aanvallende acties van de thuisclub. Topscorer Danny Bijl miste na een voorzet van Hidde van Wageningen een kopkans. Thom van Santen gaf een zwak besluit aan een vlotte Hellouwse aanval.

De gasten hadden evenwel ook kansen. De boogbal van spits Atlagh ging net naast. Een schot van diezelfde speler ging in het zijnet. Kort na een tweede drinkpauze nam ZBC’97 in de 71e minuut toch de leiding. Jan Kees Schouten brak door en scoorde bij zijn tweede poging: 0-1. De vreugde voor de gasten duurde slechts kort. Drie minuten later was het al gelijk. Na een ASH-inworp van Peter van Herk kopte Thomas van Aalst de bal achterwaarts over zijn eigen keeper Remco Vos heen in eigen doel: 1-1. Dus kon ZBC’97, dat voor promotie perse moest winnen, weer van vooraf aan beginnen.

Rood
Kansen kregen de bezoekers in de spannende slotfase nog wel, maar Jan Kees Schouten kopte uit een voorzet van Martins vanuit vrije positie over en invaller Peter Slegt zag ASH-keeper Tobi Bambacht bij zijn kopbal redden. ASH-invaller Arjan van der Meijden kon aan de onzekerheid ook geen einde maken, maar na zes minuten extra tijd bleef het 1-1. ZBC’97 sloot de overigens faire partij wel met slechts tien man af omdat invaller Peter Slegt rood kreeg toen hij de bal tegen de liggende Arjan van der Meijden gooide. Arbiter Jeroen Quinten uit Oisterwijk trok daarvoor de rode kaart.

Eén minuut later was het duel voorbij en kon ASH zich juichend storten op keeper Tobi Bambacht. De 42 jarige Hellouwse keeper annex voorzitter stopt er als doelman in het eerste elftal mee: “Een mooi moment om te stoppen. Al mijn ploegmakkers hadden een speciaal tenue onder hun shirt aan. We hebben vandaag zeker voor rust weinig kansen gehad, maar gelukkig hebben we het achterin kunnen houden. Jammer dat mijn vrouw er vanmiddag niet bij kon zijn bij mijn allerlaatste wedstrijd in het eerste elftal. Zij loopt dit weekend voor de derde keer de Roparun van Parijs naar Rotterdam voor een goed doel.”

• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 1 uur geleden
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 1 uur geleden
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 2 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 21 uur geleden
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57