Sparta’30 met hangen en wurgen

Nieuws 50 keer gelezen

ANDEL - Sparta’30 heeft het derdeklasserschap via de nacompetitie gecontinueerd. Het ging wel met hangen en wurgen tegen Kerkwijk, nadat de eerste wedstrijd in Kerkwijk door de Spartanen nog met 1-3 was gewonnen.

Het begin van de wedstrijd leek op een kopie van de vorige ontmoeting. Binnen vijf minuten stonden de bezoekers op voorsprong na slecht uitverdedigen aan Andelse kant. Nick van Eck profiteerde met de 0-1. Kerkwijk bleef op zoek naar een vervolg en Sparta’30 leed aan onderschatting. Een paar kansjes kreeg Sparta’30 wel, maar Thomas Prins schoot de bal in de handen van de Kerkwijkse sluitpost en een schot van Lennart van Andel ging naast.

Na de rust kwam Kerkwijk wederom sterk uit de startblokken en zette Sparta’30 constant onder druk om de dubbele ontmoeting nog uit te gaan halen. Dat lukte niet, nadat de bal tegen de lat kwam. Aan de kant van Kerwijk moest een verdediger de bal van de lijn halen. Het bleef spannend tot de laatste minuut. Uiteindelijk was Sparta’30 de gelukkigste en mag ook volgend seizoen in de derde klasse uitkomen.

Bij Sparta’30 speelde Ard van Bergeijk zijn laatste wedstrijd. De 29-jarige speler stopt ermee. “Dat is wel te vroeg. Dat weet ik ook wel, maar ik ben te vaak langdurig geblesseerd geweest aan mijn enkel. Die is gewoon op”, aldus Van Bergeijk.