De Alblas moet winnen van Herovina

Nieuws 98 keer gelezen

WEST-ALBLASSERWAARD - Op twee duels in de West-Alblasserwaard staat komend weekeinde extra spanning: Drechtstreek-GDC en De Alblas-Herovina.

Om met het duel van de Papendrechters te beginnen: Drechtstreek moet van het nog allerminst veilige GDC winnen om lijstaanvoerder te blijven van de tweede klasse F. Om een driepunter binnen te halen zal er overtuigender gespeeld moeten worden dan afgelopen zaterdag het geval was in de met 4-1 verloren uitwedstrijd tegen titelrivaal Pelikaan. Gelukkig voor trainer Jan Kroos is laatste man Leon van Dalen tegen GDC weer van de partij.

Degradatiekraker
Het sluipenderwijs naar de onderste regionen van 3C afgedaalde De Alblas krijgt thuis een regelrechte degradatiekraker voor de kiezen: het duel met Herovina. Beide clubs hebben na 19 wedstrijden 25 punten achter hun naam. Daarmee staan ze gedeeld op 10, een klassering die aan het einde van de rit het spelen van degradatieduels inhoudt. De Alblas doet er verstandig aan om komende zaterdag te winnen, al was het alleen maar om een buffertje op te bouwen voor de uitwedstrijd van twee weken later tegen het ook al in grote zorgen verkerende Groot-Ammers.

Topklasseticket
In de hoofdklasse B krijgt Nieuw-Lekkerland de op een Topklasseticket azende lijstaanvoerder Scheveningen op bezoek. Dat wordt een lastig middagje voor trainer Johan van Bijsterveld en zijn manschappen.

Een klasse lager mag De Zwerver proberen weer wat punten te sprokkelen bij Sliedrecht en gaat Alblasserdam proberen het koploper Stedoco moeilijk te maken.

Papendrecht-za krijgt op eigen terrein te maken met het altijd lastige Arkel. Tot slot komen de twee al gedegradeerde streekclubs nog in actie. Streefkerk neemt het op sportpark Streveland op tegen Groot-Ammers (een echte derby), Papendrecht voetbalt in de zondag eerste klasse B uit tegen UVS.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 17 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 17 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 20 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 22 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 22 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 23 uur geleden