Den Hartog (Stedoco): 'We kijken naar onze toekomst'

Nieuws 7 keer gelezen

HOORNAAR - Vice-voorzitter en bestuurslid uitvoerende voetbalzaken Jan den Hartog van eersteklasser Stedoco zegt dat zijn club niet in paniek is na de boycot van GJS. “Nee hoor, wij kunnen alleen niet meer voetballen tegen GJS, tenminste niet vriendschappelijk. De informatie op hun site is overigens verdraaid; vandaar ook dat onze voorzitter  vandaag contact  heeft met hun voorzitter.”

Den Hartog wil overigens wel heel graag zijn verhaal kwijt. “En dat begint drie jaar geleden. Met instemming van onze leden is de Stichting Voetbalpromotie opgericht. Ons tweede elftal werd een opleidingsteam, toen bestaande uit voornamelijk eigen jeugdspelers. Het wierp succes af en dat is vandaag de dag terug te zien in ons eerste elftal, met spelers als Kenny Lagendijk, Collin de Jong en niet te vergeten basisspeler Chris Boom.”

Toekomst
Na het vertrek van toenmalig tweede trainer Richard van Gils naar Unitas, en in zijn kielzog enkele spelers, zag het er ineens heel anders uit.

“Ons tweede team werd uitgekleed en ons verzorgingsgebied van de dorpen Hoornaar en Hoogblokland, met krap 3500 inwoners, bleek te klein. Tel daarbij op een jong A-juniorenteam, dat ook in het seizoen 2012-2013 nog in de jeugd actief blijft."

"Vorig jaar november hebben wij nagedacht over hoe nu verder en vonden we het verstandig om andere jongens te benaderen voor ons opleidingsteam. We hoorden van mensen dat sommige jeugdspelers het, om verschillende redenen, niet zo naar hun zin hadden bij GJS. Daaronder drie jongens uit Arkel. Niets mis mee trouwens om, als je ambities hebt, elders op een hoger niveau te willen spelen. En als die jongens al in Dalem voetballen, dan kan dat ook in Hoornaar. Verder kijken we ook naar onze toekomst. Vijf voetbalverenigingen in Giessenlanden, met allemaal een eigen jeugdafdeling, is teveel. Als wij nu onze nek niet uitsteken, is er geen voetbaltoekomst meer voor de jeugd.”

Enthousiast
Stedoco nodigde de spelers uit. “De spelers en hun ouders waren laaiend enthousiast en het balletje ging rollen. Er kwam een vriendje bij en nog eentje. We doen trouwens niets anders dan GJS zelf. Zij hebben nota bene een paar jaar geleden ook twee spelertjes van ons, met succes, benaderd. Ik gaf die jongens gelijk; want nogmaals, als je je bij een andere club beter kunt ontwikkelen, dan moet je dat doen”, aldus Den Hartog.

Contractje
“Tijdens een volgend gesprek vroegen de jeugdspelers om een contractje, om bij GJS te laten zien waarom ze naar Hoornaar komen. Bij ons niet gebruikelijk om voor tweede elftalspelers ook een contract op te stellen. Maar we hebben ingestemd en daarin de afspraken vastgelegd. Dan moet je denken aan de toezegging dat ze spelen in het opleidingsteam en de garantie krijgen, afhankelijk van de ontwikkeling, te mogen meetrainen met de A-selectie inclusief het spelen van vriendschappelijke wedstrijden. Ook hun verzoek de puntenpot individueel te verdelen werd daarin opgenomen. Andere financiële afspraken zijn niet gemaakt”, verzekert Den Hartog, die weet dat een aantal toezeggingen van spelers inmiddels is ingetrokken.

Ambities
“Aan de voorkant, in de wintermaanden, hebben we bewust gekozen om geen contact met GJS op te nemen. We volgen namelijk het voorbeeld van GJS. Achteraf gezien was overleg beter geweest. Vandaag is er wel overleg tussen de voorzitters. Verder ondernemen wij geen actie en zullen dus ook niet reageren op reacties van andere clubs (voor Jong Stedoco zijn ook spelers van andere clubs benaderd, red.). Onze insteek is altijd geweest: rustig blijven en doorgaan met de dingen die je doet. Onze ambities stroken niet altijd met die van de omgeving, wel met de door ons met de eigen leden gemaakte afspraken. Clubbestuurders kunnen altijd bellen als er vragen zijn. We blijven namelijk heel graag goed met de omliggende clubs.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 13 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 13 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 15 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 18 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 18 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 19 uur geleden