Doek kan al vallen voor Streefkerk

Nieuws 106 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Vijf wedstrijden voor het einde van de competitie kan het al gebeurd zijn met de Streefkerkse koopman. Als zaterdag 24 maart niet gewonnen wordt van EBOH is degradatie naar de 4e klasse een feit.

Hoofdklasser Nieuw-Lekkerland kent soortgelijke zorgen. De groenwitten zetten alles op alles om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Ontsnappen aan de nacompetitie zal een stuk lastiger worden, alhoewel ook dat in theorie nog kan. Met XerxesDZB komt zaterdag een veel scorende maar ook wisselvallige ploeg naar sportpark Excelsior.

Middenmoter De Zwerver bindt in 1C de strijd aan met degradatiekandidaat Almkerk. Dat duel zou drie punten moeten kunnen opleveren, hoewel de Kinderdijkers een fel Almkerk kunnen verwachten. Koploper Stedoco wil z'n riante positie dolgraag vasthouden, maar weet dat er met Roda Boys een makkelijk scorende ploeg naar Hoornaar komt. Toch rekent regio-voetbal Alblasserwaard, dat het duel live zal bijwonen, op een '1'.

Degradatiekraker
Schelluinen-GDC is met recht een degradatiekraker in 2F. @RVoetbal zal ook dit duel bijwonen. Schelluinen krijgt maar één opdracht mee: winst!

Ameide kon de opsteker van de winst op titelkandidaat Pelikaan goed gebruiken. Komt er tegen SV Capelle een passend vervolg?

Sv Meerkerk ontvangt streekgenoot GJS. Na een mindere periode smaakt de zege op GDC naar meer op 't Hoog.

Afzink
Streefkerk kan de afzink naar de 4e klasse niet meer voorkomen en moet vrezen dat het zaterdag al zover zal zijn. Alleen winst op EBOH betekent uitstel van executie, mits ASH geen punten pakt tegen hekkensluiter MVV'58. Al met al geen vrolijk vooruitzicht voor de blauwzwarten.

Groot-Ammers kan wellicht profiteren van het feit dat Tricht de weg helemaal kwijt lijkt in 3C en het uitzicht op de titel de afgelopen weken heeft zien vertroebelen.

De Alblas ontvangt SC Amstelwijck en heeft net als Groot-Ammers nog punten nodig om uit de gevarenzone (nacompetitie) te blijven.

Kwakkelen
Vierdeklasser VVAC heeft de afgelopen weken niet kunnen profiteren van het puntenverlies van de concurrentie. Sterker, de lijstaanvoerder kwakkelt net zo makkelijk mee en steekt niet in kampioensvorm. De wedstrijd tegen hekkensluiter SVS'65 zal moeten worden aangegrepen om het zelfvertrouwen weer wat op te poetsen. Een week later komt immers runner-up ZBC'97 naar De Put.

Met een reeks prima resultaten na de winterstop heeft ook Peursum zich weer in de titelstrijd gemengd. Dubbeldam-uit is een lastig klusje, maar moet te doen zijn gezien de vorm waarin de Giessenburgers steken.

Lekvogels ontvangt tweede periodekampioen Papendrecht, HSSC'61 kan de borst natmaken tegen ODS en Noordeloos aast op een stuntje in de Giessenlandse derby tegen Arkel, dat afgelopen zaterdag teleurstelde met het 3-3 gelijkspel tegen SVS'65.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 7 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 7 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 10 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 12 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 12 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 13 uur geleden