Koninklijke onderscheidingen voor Leerdam Sport’55

Nieuws 5 keer gelezen

leerdam • De 100-jarige voetbalvereniging Leerdam Sport ‘55 heeft vrijdagavond een Koninklijke Erepenning ontvangen uit handen van burgemeester Victor Molkenboer. Ook ontving voorzitter John Boekelman een Koninklijke onderscheiding.

Leerdam Sport’55 bestaat zaterdag precies 100 jaar. Vrijdag hield de vereniging een speciale avond voor vrijwilligers en bestuur van de vereniging.

Ontroerend
Burgemeester Molkenboer was voor de gelegenheid in de historie van de club gedoken. “Het is leuk en ontroerend te zien hoe een vereniging in de loop van zo’n eeuw vorm krijgt, een eigen gezicht en een eigen cultuur. Al 100 jaar lang gaat het binnen Leerdam Sport’55 om de vreugde van het voetbalspel voor iedereen. Jong en oud zonder te kijken naar afkomst of geloofsovertuiging. Om een ieder van het voetbalspel te kunnen laten genieten is in de loop van die 100 jaar altijd een groep mensen in de weer geweest. Een bestuur en vrijwilligers die door samen de schouders onder het voor handen zijnde werk te zetten de vereniging hebben gemaakt tot de gezonde vereniging die het nu is.”

Scoort
Molkenboer stak zijn trots niet onder stoelen of banken. “Een 100-jarige vereniging. Daarmee scoort de stad Leerdam. Het is bijzonder wanneer een vereniging zich zo lang kan en wil handhaven in de loop der jaren. Het vraagt veel van het uithoudingsvermogen van bestuurders en vrijwilligers. Leerdam Sport’55 heeft laten zien over de capaciteiten te beschikken om maarliefst 100 jaar een rol in het regionale voetbal te spelen en daarmee een waardevolle bijdrage te leveren, niet alleen aan het Leerdamse voetbal, maar ook aan de stad Leerdam.”

Hij hoopt dat de Koninklijke erepenning, toegekend namens Hare Majesteit de Koningin, een stimulans is om nog jaren door te gaan op de ingeslagen weg.

Onderscheiding
Ook voorzitter John Boekelman werd in het zonnetje gezet. Hij is genoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. “Uw passie voor de club is groot. Vele uren in de week zet u zich in voor “uw” Leerdam Sport”, speechte Molkenboer. Vanaf 1984 is Boekelman lid en secretaris van het bestuur, hij gaf in 2003 een flinke stoot gas bij toen de club hem nodig had en zette zich in voor het jubileumfeest. Hij verrichte veel werk bij de voorbereidingen voor het aanvragen voor de Koninklijke erepenning.

Op de kaart
“U stelt alles in het werk om de Leerdam Sport op de kaart te zetten en op de kaart te houden. U bent maatschappelijk betrokken en u maakt met uw inzet Leerdam Sport maatschappelijk betrokken. Dankzij u zijn de Glasstadmars, de Kennedymars en de Glassstadtaptoe al jarenlang een gast op het complex. Ook de organisatoren van de vorig jaar gehouden Samenloop voor Hoop mochten op uw steun en inzet rekenen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 2 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 2 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 3 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 22 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57