Leon Elands: 'Aanhang Woudrichem mag kritisch zijn'

Nieuws 21 keer gelezen

WOUDRICHEM –  Leon Elands, de toekomstige trainer/coach van vierdeklasser Woudrichem, wacht een schone taak. Hij moet er mede voor zorgen dat de goede tijden van weleer terugkeren op Het Bolwerk.

“Op termijn willen ze in Woudrichem weer op het niveau van een tweedeklasser door het leven gaan. Ik wil daar mijn steentje wel aan bijdragen”, verwoordt Leon Elands. De 44-jarige Gorcummer wil dat doen op zijn eigen manier. “Op basis van sfeer en doorontwikkeling”, stelt hij. “Ik wil zo werken dat het voetbal voor de jongens naast hun werk of school een plezierige uitlaatklep is.”

Bij Elands staat eerlijkheid voorop. “Ik ben een eerlijke trainer naar de spelers toe met betrekking tot het maken van keuzes voor bepaalde spelers en posities. Maar ik verwacht ook dat de spelers naar mij toe eerlijk zijn.”
Elands zal bij Woudrichem veel trainen met de bal. “Mijn zienswijze is: vanuit voetbalvormen spelers proberen beter te maken. Vooral veel met de bal trainen. Uiteindelijk gaat ’t daar om.”

Een grote berg met ervaring torst Elands mee naar Woudrichem. Zesendertig jaar lang al is voetbal een deel van zijn leven. Eerst als speler en de laatste zes jaar als trainer. Hij zegt veel geleerd te hebben van trainer Philip den Haan. “Ik wil niet zeggen dat Philip een stempel op mij heeft gedrukt, maar ik heb wel heel veel van hem meegekregen.”

Potentie
De nieuwe technische commissie van Woudrichem, waarin naast Leo Gelderblom ook de ‘voetbaldieren’ Leon van Loon, Jan en Fred van Straten zitting hebben, trok Elands over de streep. “Er werd mij gevraagd of ze hun verhaal mochten vertellen. Hun gedachten straalden zoveel voetbal en plezier uit, dat ik het zag zitten om naar Woudrichem te gaan.”

Leon Elands hoopt de komende tijd Woudrichem beter te leren kennen. “Ik zal veel bij Woudrichem gaan kijken. Het eerste wil ik zien, maar ook het tweede en de A-jeugd. Kijken wat voor vlees ik in de kuip heb. Wat ik tot op heden heb gezien, heeft potentie. Er staat een jonge, leergierige groep. Een groep die stappen wil maken.”

De terugkeer op het oude nest van Dick en Johan Wind evenals van Wim Holster maakt het allemaal nog aantrekkelijker. Elands verwacht niet dat de mannen terugkeren om bij Woerkum ‘uit te buiken’. “Dat denk ik niet. Zij merken ook dat er rondom Woudrichem in positieve zin momenteel wat gaande is. Ze willen daar graag ook deel van uitmaken.” Elands hoopt daarnaast dat talenten die nu nog elders in jeugdteams spelen ook terugkeren naar de vissenkoppen.

De supporters van Woudrichem staan bekend als kritische volgers. Elands deinst er niet voor terug. “De aanhang mag kritisch zijn. Als het gefundeerd is, heb daar geen enkele moeite mee.”

Naam: Leon Elands
Woonplaats: Gorinchem
Beroep: Grafisch vormgever (eigen bedrijf Made by Elands)
Clubs als voetballer: RKTVV, DESK, RKTVV, Unitas, Kozakken Boys en Unitas.
Clubs als trainer: Unitas (assistent), GJS
Toekomstig trainer van: Woudrichem

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 17 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 18 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 20 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 23 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 23 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net gisteren