Schelluinen woedend na uitschakeling

Nieuws 30 keer gelezen

GORINCHEM - De gemoederen liepen na afloop van de eerste halve finale van het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup tussen titelverdediger Sliedrecht en outsider Schelluinen hoog op. Met twee keer rood voor speler Fetim Meha en coach Tutu N’Donna verlieten de blauwhemden de zaal. Het kleedlokaal kraakte na de 3-2 nederlaag, die pas tot stand kwam in de verlenging door een golden goal van Anthony Malawauw.

Coach N’Donna had weinig zin iets te zeggen over de uitschakeling.“We zijn wederom genaaid door de organisatie. Schrijf dat maar op.” Bij dezen. 
Tutu N’Donna refereerde aan een nagenoeg identieke situatie van een aantal jaren geleden. Ook toen werd Schelluinen, in haar ogen, ernstig benadeeld door foutieve scheidsrechterlijke beslissingen. De Gorcumer werd destijds de toegang tot De Oosterbliek voor drie jaar ontzegd.
Een uiterst vervelende afsluiting voor iedereen. Voor de vele toeschouwers, die een heerlijke voetbalwedstrijd hadden gezien. Ook voor Schelluinen zelf, want tot dan toe hadden de mannen van N’Donna een prima reeks achter de rug. Gemakkelijk wandelde Schelluinen door de voorronde na ruime overwinningen op Noordeloos, Almkerk en HSSC’61. In de kwartfinale had men geen kind aan de A-junioren van het Werkendamse Kozakken Boys. De eerste proef zou de wedstrijd tegen Sliedrecht moeten zijn, dat een dag eerder maar nipt op de been bleef tegen LRC Leerdam.

Binnenkant paal
De openingfase was voor de inwoners uit het Baggerdorp. Na twee minuten lag de bal al achter keeper Mohammed Sharif. Schelluinen rechtte de rug en kwam net voor het einde van de eerste twintig minuten langszij. Met een prachtige actie zette Mergim Shala zijn aanvoerder John Wijnbelt vrij voor keeper Bentem: 1-1.
Na de helftwisseling denderde Schelluinen door. John Wijnbelt liet twee kansen onbenut om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Het werd spannender en spannender. Niels Bot voerde de spanning op en zette Sliedrecht, met nog zes minuten op de klok, op voorsprong. Maar Wijnbelt antwoordde 180 seconden later met een sublieme voetbeweging. In een overtalsituatie leek Schelluinen de wedstrijd in de reguliere tijd te willen beslissen, maar de inzet van Mergim Shala belandde op de binnenkant van de paal. Even daarvoor ontsnapte overigens de uitblinkende keeper Mohammed Sharif aan een rode kaart, toen hij met beide benen vooruit Stefan van Dam van scoren afhield.

Ongelukkig
Tien minuten verlengen en op naar de golden goal. Die werd gescoord door Anthony Malawauw. Op dat moment stond Schelluinen met een man minder. John Wijnbelt kreeg bij een aanvallende actie ongelukkig de bal tegen zijn bovenarm. Voor het oog zeker geen bewuste handsbal, maar wel een (volgens velen onterechte) gele kaart. Schelluinen ontplofte, zeker toen bijna aan het einde van de straftijd Malawauw zijn ploeg naar de finale schoot.

De organisatie van de Poort6 Champions Cup liet aan het einde van weer een prachtige voetbalavond, waarin Unitas een maatje te groot was voor het verrassende Sleeuwijk, weten niet uit te sluiten met maatregelen te komen. Ongetwijfeld staat 'Schelluinen' op de agenda bij de eerste evaluatie van de vijftiende editie van de Champions Cup.

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 12 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 12 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 15 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 17 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 17 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 18 uur geleden