Tweeling Wind terug op oude nest

Nieuws 24 keer gelezen

WOUDRICHEM/RIJSWIJK - Dick en Johan Wind (30) maken in het nieuwe voetbalseizoen hun comeback bij Woudrichem. Na een uitstapje naar Nivo Sparta (twee seizoenen) en Rijswijkse Boys (één seizoen) hijsen de spits en verdediger zich eind augustus weer in een groene broek en een wit shirt.

Met dit vooruitzicht begint het nieuwe jaar voor vierdeklasser Woudrichem goed. De tweeling kan meehelpen de Woerkummers weer naar het niveau te tillen wat bij de legendarische club past. “We gaan inderdaad proberen Woudrichem weer op de voetbalkaart te zetten”, opent Johan. “Ik hoop wat sturing te kunnen geven aan de jonge jongens. Ik heb er wel zin in”, stelt Dick. Het bericht dat de tweeling Rijswijkse Boys na slechts één seizoen weer verlaat en inruilt voor Woudrichem was verrassend. In het Rijswijkse kamp viel het best zwaar. “Trainer Bert Schouten was teleurgesteld. Ook voor voorzitter Kees Bouman was het een tegenvaller. Uiteindelijk was er wel begrip”, vertelt Dick.

Stroomversnelling
Voor zowel Dick als Johan is de terugkeer op het oude nest op zich weer niet zo’n grote verrassing. Het is allemaal wel in een soort stroomversnelling geraakt. Allereerst is er het verhaal van het inlossen van beloften. “Ik kom terug omdat ik het destijds aan Danny Schaap heb beloofd. Die jongen is hartstikke gek van Woudrichem. Alles kleurt bij hem groen wit. Heeft zelfs kunstgras op zijn kamer liggen”, legt Johan uit. Rondom de ‘belofte overeenkomst’ van Dick ligt nog even wat sluierbewolking. “Ik heb ook een toezegging gedaan aan iemand waarvan ik de naam nog niet kan verklappen. Als hij naar Woudrichem zou gaan, zou ik namelijk ook terugkomen. Meer kan ik er nu helaas nog niet over zeggen”, lacht Dick. Hij wil ook niet ingaan of het een speler is die in het verleden al bij Woudrichem voetbalde (Wim Holster bijvoorbeeld) of anderzijds. “De desbetreffende persoon heeft het zelf nog niet bij de club meegedeeld”, is alles wat de oudste van de tweeling er verder over kwijt wil. “Ik heb de belofte met de desbetreffende persoon via een ‘Belgisch contractje’ bezegeld en zo ook aan Leon van Loon (lid van pas benoemde technische commissie red.) gegeven.”

Eigen bedrijf
Toch zijn het niet alleen de beloften die een rol spelen. Dick en Johan zijn nog niet zo lang geleden een eigen bedrijf onder de naam TwinWind (gespecialiseerd in bouwkundige opnamen) gestart.  Die zakelijke beslommeringen hebben de terugkeer naar Woudrichem ook versneld. “Wij verzorgen bouwkundige opnamen (0-meting). Dus stel dat een aannemer ergens gaat bouwen en wil gaan heien dan leggen wij vooraf bij de gebouwen in de directe nabijheid alles vast. Voor eventuele risico’s. We zullen hard moeten werken om ons bedrijf te kunnen exploiteren. Dichtbij bij huis voetballen is dan ook een betere optie.”

Woudrichem krijgt wel een andere Dick en een andere Johan terug. Beide spelers hebben tijdens hun uitstapje Nivo Sparta bijgeleerd. Niet alleen qua voetbal. Ook op andere vlakken. “Ik denk dat ik een stuk rustiger ben geworden”, doet Dick zijn verhaal. “Ik heb in de spiegel gekeken. De arrogantie in het veld is er bij mij gelukkig een beetje uit. Ik heb ontdekt door meer positief te zijn dat je dan verder komt. Als ik vroeger een bal verkeerd aangespeeld kreeg, had ik een grote mond. Nou, dat heb ik bij Nivo wel afgeleerd.” Ook Johan vindt van zichzelf dat hij bijgespijkerd is. “Ik heb bij Nivo veel geleerd. Mijn handelingssnelheid en mijn inzicht zijn verbeterd.”

Geen spijt
Woudrichem neemt zoals bekend afscheid van Hans van Gameren, de huidige trainer. De tweeling heeft geen idee wie hem gaat opvolgen. “Er worden wel wat namen genoemd. Welke trainer het wordt, weten we niet.” Er is wel een voorkeur. “Het mag best een duplicaat zijn van Cees van Bavel”, zegt Johan. Ook Bert Schouten zou het mogen worden. “Maar die zit nog een seizoen bij Rijswijkse Boys”, reageert Dick. Frans van Wijk zien ze allebei ook zitten. “Ik weet niet of hij voor Woudrichem beschikbaar is. Hij is welkom”, oppert Johan. “Ik hoor goede berichten over hem”, vult Dick aan.
Met zo dadelijk Dick in de spits en Johan in de verdediging, de komst van de speler met het vraagteken, het aansluiten van jeugdspelers die nog elders spelen en de nieuw te vormen trainersstaf ziet de toekomst van Woudrichem er een stuk rooskleuriger uit. Dick en Johan Wind beseffen dat destijds hun vertrek naar Nivo Sparta er wel eens aan heeft bijgedragen dat Woudrichem nu in de kelder van het voetbal (de vierde klasse) opereert. “Het was een aderlating voor de club. Maar we hebben er geen spijt van dat we de stap toen hebben gemaakt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 36 minuten geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 37 minuten geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 1 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 20 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57