Geen zondagse bekerwinst voor Arkel

Algemeen 80 keer gelezen

TILBURG - Op het kunstgrasveld van TSV Gudok speelde vierdeklasser Arkel vrijwel direct een verloren wedstrijd. Door de regen was het veld mogelijk nog sneller. De Alblasserwaarders hadden daar duidelijk moeite mee. De ervaren en vooral zeer behendige tegenstander niet. Met een overduidelijke 5-1 nederlaag stapten de mannen van Teus Jakobs in de bus op weg naar huis.

“Een kansloze wedstrijd” oordeelde Arkel-trainer Teus Jakobs na de uitschakeling in het bekertoernooi. “We zijn er eigenlijk niet aan te pas geweest. Ze waren op alle fronten beter. Op echt gras en een beetje hobbelige ondergrond had ik ons nog wel kans gegeven. Niet op dit kunstgrasveld. Windje mee hielp ook niet echt. Gudok heeft veel ervaring en het vermogen vlot te combineren. Ik heb mijn elftal dan ook maar het advies gegeven dat we van deze wedstrijd proberen te leren.”
De eerste kans in de wedstrijd was overigens wel voor Arkel. De jonge aanvoerder Wesley Swets (17), die prima speelde, mocht vrij opkomen. Zijn schot werd ternauwernood gered door de Tilburgse keeper Lesley Weeterings. Gudok nam het heft in handen en na twee gemiste kansjes opende Shane Coenraad in minuut veertien de score. Zijn directe tegenstander Tom van Kampen gleed uit en de linksback wist daar wel raad mee. Jakobs zag de bui al hangen en moedigde zijn spelers tevergeefs aan. De zondagvierdeklasser leefde zich naar hartenlust uit en het was wachten op de 2-0. Die kwam pas na een dik halfuur. Aanvoerder Robin Visser verdubbelde van grote afstand de marge. De honger van Gudok (Goed Uit De Ogen Kijken – TS) was nog niet gestild. Arkel werd van de kunstmat gespeeld, maar haalde zonder verdere kleurscheuren de rust.

Drie wissels tegelijk
Na de thee pakte Gudok de draad meteen weer op. Drie minuten na de helftwisseling rondde de ervaren Corné Akkermans een counter in tweede instantie fraai af. Teus Jakobs nam geen halve maatregelen en wisselde gelijkertijd drie spelers. “We hebben de afspraak dat iedereen zoveel mogelijk speelt, zeker in bekerwedstrijden. En dus heb ik met deze tussenstand al mijn wisselspelers ingezet”, legde Jakobs na afloop uit.
Veel verandering in het spelbeeld bracht het niet. Sterker nog, de ingevallen Thijs van de Lisdonk stelde Akkermans in staat om zijn tweede doelpunt te maken en 4-0 op het scorebord te zetten. Aan de overkant raakte de jonge regiotopscorer Corné van Horik tegen het ervaren verdedigingsduo Younee Kanoun en Frans Ceton (onder andere ex-Heerjansdam, Papendrecht zondag en Unitas – TS) geen bal.
Tegen het eind van de wedstrijd namen de Tilburgers iets gas terug en dat gaf Arkel de gelegenheid om eens op de andere helft te voetballen. De eerste Arkelse doelpoging, op naam van Rob Erkelens, was te slap. Schot twee was wel raak. Robin Vogel raakte van buiten het zestienmetergebied de paal. Gelukkig voor de Arkelnaren ging de bal via de rug van keeper Weeterings over de doellijn. De eer was gered. Het slotakkoord was voor Gudok, Robin van der Ven bepaalde de eindstand op 5-1.

Theo Sprong

Opstelling Arkel:
Tariq Yaseen Ziad, Sylvester van der Lingen, Maurice Hoogendoorn, Wesley Swets, Jesse Bonnemayers (53. Marcel Kwint), Jeroen Seegers (53. Ryan Jakobs, geel), Joey van Assendorp, Robin Vogel, Corné van Horik, Rob Erkelens en Tom van Kampen (53. Edin Kulovac).

Bijzonderheden:
Bij Arkel ontbraken Nick Verduin (koopzondag), Stefan Roubos (geblesseerd) en Ewout Verschoor (geschorst).

TSV Gudok verhuisde vijf seizoenen geleden vanuit de Tilburgse binnenstad naar een nieuwbouwwijk in Tilburg West. Het heeft de aanstaand voorjaar honderd jaar wordende zondagvierdeklasser geen windeieren gelegd. De club was met 150 leden op sterven na dood. Nu is er een ledenstop. Bij de inmiddels 900 leden tellende vereniging zijn op zondag vier seniorenteams actief. Op zaterdag 42 jeugdteams.

Robin Vogel is voorlopig de enige Arkelse speler die ooit op een zondag heeft gescoord. Ryan Jakobs is de ontvanger van de historische enige gele kaart. Want het zal waarschijnlijk bij deze ene wedstrijd op zondag blijven voor ASV Arkel.

Secretaris Rien de Jong en voorzitter Achille Kooij vonden het afgelopen zondag in Tilburg overigens wel een leuke ervaring. Interne kritische geluiden heeft de clubleiding trouwens niet ontvangen. Clubman pur sang en verantwoordelijk voor het onderhoud van de velden Anton Hol pakte de bekernederlaag luchtig op. “We hebben het geprobeerd, maar op zondag voetballen is ons slecht bevallen. We blijven bij zaterdagvoetbal. Gelukkig maar, want anders zou ik zeven dagen per week op het veld lopen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 3 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 4 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 6 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 9 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 9 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 10 uur geleden