Voorzitter Raoul Nijst: ‘Supporters grote boosdoeners’

Nieuws 147 keer gelezen

WOUDRICHEM - Als Woudrichem-Zuilichem zaterdag zonder publiek was gespeeld, was de wedstrijd nooit zo afgelopen.

Dat zegt Raoul Nijst, voorzitter van voetbalvereniging Woudrichem en wedstrijdcoördinator van de met 2-1 gestaakte wedstrijd. “Hoe de toeschouwers van zowel Woudrichem als Zuilichem zich gedragen hebben na het laatste doelpunt is niet normaal.” Volgens Nijst werd het publiek agressief na een vermeend buitenspeldoelpunt van Woudrichemmer Robbert van Wijngaarden. “Er kwam bedreigende taal van beide suppertersgroepen, heel beangstigend. Ik denk dat de grensrechter en de wisselspeler daar wel enigszins van onder de indruk waren. De supporters zijn de grote boosdoeners.”
Vervolgens belandden in alle tumult de grensrechter van Zuilichem en de zich warm lopende wisselspeler van Woudrichem ook nog eens samen op de grond. “De grensrechter doet een stap naar achteren. Of hij dat opzettelijk doet, weet ik niet.” Van theater is in ieder geval geen sprake. “De grensrechter had een zere schouder en de wisselspeler een rode plek in zijn gezicht van de botsing.”

Provocatie
Ardie van Honk, voorzitter van Zuilichem, ziet dat anders: “Een volkomen zinloze provocatie van een wisselspeler van Woudrichem die een aantal malen voor de Zuilichemse grensrechter langsloopt en hem uitdaagt. Deze blijft vervolgens een keer staan en de speler en grensrechter gaan theatraal naar de grond.”

Nijst had de scheidsrechter overigens al na het incident met trainer Karel Bauman geadviseerd de wedstrijd te staken. “Als hij zijn administratie op orde had gehad, was er niets gebeurd.”
Honk: “Overdreven theater van de Woudrichemse grensrechter, nadat hij met trainer Karel Bauman in botsing komt, die weliswaar buiten zijn vak stond, wat uiteraard niet mag. Zuilichem heeft al bezwaar ingediend bij de KNVB en gevraagd of de wedstrijd overnieuw gespeeld mag worden. Waarschijnlijk zinloos, maar met zo’n zwakke leidsman willen we dat toch op deze manier aan de KNVB kenbaar maken.”

De KNVB wacht eerst de rapporten af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 3 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 3 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 5 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 8 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 8 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 9 uur geleden