Wereldprestatie van Gert Maasland

Nieuws 213 keer gelezen

SPARTA/NOORDELOOS - In 2009 lukte het niet en moest hij na 22 uur en 158 kilometer de strijd staken. Twee jaar later flikte de oersterke Gert Maasland het 'kunstje' wel. De 246 kilometer lange ultraloop Spartathlon van Athene naar Sparta legde hij af in 33 uur, 43 minuten en 44 seconden. Een wereldprestatie.

Niet alleen in zijn woonplaats Noordeloos werd Gert Maasland gevolgd, maar heel de Alblasserwaard leefde mee met de sympathieke 48-jarige ijzervlechter, die jarenlang in het eerste elftal van Noordeloos 'bikkelde'.
In Griekenland werd Maasland bij de finish opgewacht door een twintigtal meegereisde supporters, waaronder uiteraard zijn vrouw Leida, zoon Gert en dochter Patricia. Het karaktermens liep over de finishlijn direct naar het beeld van boodschapper Phidippides, die 490 jaar voor Christus tijdens de eerste Perzische Oorlog dezelfde afstand in 36 uur wist af te leggen. Gehuld in de Nederlandse vlag en Oranje shirt en op zijn afgetrainde hoofd een lauwerkrans, genoot Maasland van een welverdiende halve liter bier.
“Ik heb anderhalfjaar geen druppel gedronken”, verklapte Maasland per mobiele telefoon amper twee uur na zijn unieke prestatie. “Het schijnt thuis een gekkenhuis te zijn. Ik heb er nog niets van meegekregen, maar iedereen leeft mee. Geweldig. Het viel overigens niet mee. Tot de aanloop van de berg (de Sangaspas op 1000 meter hoogte – TS) ging het goed, daarna werd het moeilijker. Ik kreeg last van mijn voeten en liep mijn blaren kapot. Gelukkig had ik een voorsprong op het tijdschema opgebouwd van zo’n anderhalf uur, die ik later wist uit te breiden tot ruim twee uur. Ik had dus voldoende marge om geen risico’s te hoeven nemen. Bij de finish had ik bijna 2,5 uur tijd over.”
Gert Maasland houdt nu een weekje vakantie in Griekenland en zal zaterdag 8 oktober terugvliegen naar Nederland. Ongetwijfeld wacht hem dan een groot ontvangst.

Voor nadere informatie en indrukwekkend fotomateriaal:

www.gertgaat.wordpress.com

www.spartathlon.gr

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 17 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 17 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 20 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 22 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 22 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 23 uur geleden