Van Bavel: ‘Veel ploegen aan elkaar gewaagd’

Nieuws 3 keer gelezen

OTTOLAND – VVAC start dit seizoen (weer) met een nieuwe trainer: Cees van Bavel. De inwoner van Woudrichem is samen met assistent-trainer Hans Duijzer nog op zoek naar de juiste samenstelling van zijn ploeg. “De start is het belangrijkst.”

Van Bavel heeft net een jaar rust gehad. Gepland. Zoals hij ook gepland had om bij Woudrichem 3 te gaan voetballen, maar na tien minuten meespelen en een training raakte hij dusdanig geblesseerd dat hij twaalf weken in het gips moest. Hij loopt nog altijd moeilijk en dat zal volgens de artsen nooit meer herstellen. “Ik heb een klapvoet.” Gelukkig kon hij na zeven weken in het gips te hebben gezeten zijn werkzaamheden als magazijnchef bij Attema in Gorinchem weer oppakken.

Eigen jongens
De oud-oefenmeester van onder meer Groot-Ammers, Stedoco en Woudrichem kon bij VVAC weer terugkeren in het trainersgilde na het vertrek van Johan Verbiezen. “Ik vind dit een prachtige club. Het is een heel nieuw spul; de kantine, de bestuurskamer en de kleedkamers. De vereniging kent een hoop leden – ook in de selectie zijn we sterk in de breedte – en is erg gericht op de toekomst. Bij clubs als VVAC doe je het altijd met eigen jongens en daar houd ik van.”

De kansen voor VVAC in het aanstaande seizoen vindt hij lastig om in te schatten. “Het belangrijkst is de start. We krijgen direct de uitbeurt bij Papendrecht. Vervolgens een feestweek naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van de club, waarna we naar Peursum moeten. Dat zijn meteen twee ploegen die naar mijn idee samen met ODS om het kampioenschap gaan spelen. Wij hebben als doel om een periode te pakken. Dat zal lastig zat worden, want veel ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Vaak is het makkelijker om in de derde klasse te blijven dan om te promoveren uit de vierde klasse.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 14 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 14 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 17 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 19 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 19 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 20 uur geleden