De Zwerver houdt met tien man stand

Nieuws 5 keer gelezen

ALBLASSERDAM - In de bekerderby tegen Alblasserdam heeft De Zwerver met 1-1 gelijkgespeeld. En dat terwijl Kinderdijker Erwin Tukker met een domme overtreding al na een kwartier door scheidsrechter Versnel van het veld werd gestuurd.

"Ik baal hier enorm van", deelde trainer Ron Tempelaar mee. "Afgelopen zaterdag zijn we heel diep gegaan en vandaag speel je bijna een heel duel met een man minder. Op deze manier wordt de voorbereiding op de competitie, want zo benader ik de bekerwedstrijden een beetje, een slijtageslag."

De Zwerver begon goed aan het duel en Redouan El-Akchaoui schoot de eerste Kinderdijkse kans op de paal. In de zestiende minuut ging Tukker zodanig in de fout in het duel met Koen Lighaam dat hij van het veld werd gezonden. In de slotfase van de eerste helft ontstonden er aardig wat kansen voor de thuisploeg, maar vooral doelman Gert Haksteeg hield de bezoekers op de been.

Constanter
Na de thee begon De Zwerver opnieuw prima en nam het een halfuur voor tijd brutaal de leiding via El-Akchaoui. Alblasserdam kwam via Carlo Diaz wel snel langszij, waarna de oranjewitten een spervuur aan kansen misten op de overwinning. De Zwerver counterde zelf nog twee keer bijna naar winst. Shagmard Mari had eerst het vizier niet scherp en later had hij beter Stuart Cruden in stelling kunnen brengen.
Alblasserdam-trainer Bert Buizert baalde van de gemiste kansen. "Als je had moeten winnen, dan was het vandaag." Tempelaar, die nog niet heeft verloren van Alblasserdam, ziet wel een goed ontwikkeling. "We moeten alleen wat constanter worden."