VV Tricht viert 75-jarig bestaan

Nieuws 135 keer gelezen

TRICHT - Voetbalvereniging Tricht viert eind mei en begin juni zijn 75ste verjaardag. Een bijzonder getal, dat uitbundig gevierd zal worden. De jubileumcommissie heeft een feestweek vol hoogtepunten, herenigingen en voetbal in elkaar gezet.

Eigenlijk begint de voetbalgeschiedenis van VV Tricht al op 8 juni 1919, maar toch viert de club dit jaar niet zijn honderdste levensjaar. Hoe dat kan? Na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, ging de voetbalvereniging uit het gelijknamige plaatsje ter ziele. Vijf jaar later kreeg Tricht een tweede leven. Op 31 mei 1944 werd het huidige VV Tricht opgericht, 75 jaar geleden dus. En dat wordt gevierd aan de Middelweg. 

Internationaal jeugdtoernooi
Op donderdag 30 mei worden de festiviteiten afgetrapt met het internationale Gijpo JO9-1-toernooi, dat voor de tiende keer bij Tricht wordt gehouden.

Enkele hoogtepunten van de feestweek zijn het officiële gedeelte van vrijdagavond 31 mei, waarop enkele leden in het zonnetje gezet worden. Dat zijn clubmensen die al 25, 40, 50 of zelfs 60 jaar lid zijn van Tricht. Acht dagen later, op zaterdag 8 juni, vindt de knallende afsluiting van de feestweek plaats. De gehele dag voetballen teams van Tricht tegen bijzondere tegenstanders, die speciaal zijn samengesteld en uitgekozen voor dit jubileum. Meer informatie en het precieze programma is te vinden op www.vvtricht.nl

Zaterdagvoetbal
De club Tricht is in 75 jaar uitgegroeid tot een belangrijke waarde in de regio. De beslissing in de jaren zestig om voor het zaterdagvoetbal te kiezen, blijkt nog altijd de juiste. Een van de mooiste hoogtepunten op voetballend gebied was het kampioenschap in de derde klasse in 1986, waarmee Tricht promoveerde naar de tweede klasse. Daar speelt het nu nog, maar in die tijd was het ook daadwerkelijk het tweede niveau binnen het amateurvoetbal op zaterdag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 14 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 14 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 17 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 19 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 19 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 20 uur geleden