De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse
De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse regio-voetbal.nl

De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse

Nieuws 195 keer gelezen

KINDERDIJK – Voor de neutrale toeschouwer was de nacompetitiewedstrijd tussen De Zwerver en het Brabantse SV Capelle uit Sprang Capelle geen wedstrijd om je vingers bij af te likken. Beide ploegen waren min of meer aan elkaar gewaagd. Maar voor de eigen supporters zal het ongetwijfeld een superspannende wedstrijd geweest zijn. Want van de eerste tot de laatste minuut kon het immers alle kanten op.

Dat De Zwerver uiteindelijk aan het langste eind trok, was met dank aan de jubilaris van de dag Redouan El Akchaoui. Voor de wedstrijd werd de nummer tien gehuldigd vanwege het feit dat hij deze middag zijn 250ste wedstrijd in het eerste speelde. Een speciaal ingelijst jubileumshirt was de taart die hij mocht ontvangen. Dat hijzelf voor de kers op die taart zou zorgen, had niemand durven voorspellen. Laat staan El Akchaoui zelf. Maar het was wel zo.

[[{"fid":"64999","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Met nog een minuut of tien op de klok kreeg hij de bal ineens vrij voor zijn voeten. Hij dacht niet na, maar haalde uit. Strak in de rechterbovenhoek. Capelle-keeper Erik Kuysten zag ‘m niet, maar hoorde ‘m wel.

[[{"fid":"65003","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Peter Lodder Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Peter Lodder Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Peter Lodder Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"4"}}]]

Afgekeurd
Toch leek al het gejuich en geknuffel energieverspilling, want twee minuten later hadden de gasten alweer gelijk gemaakt. Tenminste, dat dacht al wat vanuit Brabant was meegekomen. Maar de grensrechter en scheidsrechter gingen uitgebreid in conclaaf en de uitkomst was dat de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Het zou de gemoederen tot ver na het eindsignaal behoorlijk bezig houden.

[[{"fid":"64899","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Matchwinnaar El Akchaoui maalde er niet om. Terwijl de rest van zijn team al had gedoucht, stond hij nog altijd langs de lijn en vertelde aan ieder die maar horen wilde, hoe mooi deze wedstrijd voor hem was geweest.

“In je jubileumwedstrijd de enige en dus winnende treffer maken, dat verzin je toch niet. Man, wat is dit mooi. Ik hang dat shirt boven mijn bed en daar komt het nooit meer vandaan”, zo nam hij zich voor.

[[{"fid":"65007","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Peter Lodder Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"5":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Peter Lodder Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Peter Lodder Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"5"}}]]

Sterke spitsen
Hoewel de thuisploeg met het nodige zelfvertrouwen naar deze wedstrijd had uitgekeken, ontpopte zich na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Anco Westdorp toch een iets ander beeld dan de supporters hadden verwacht. SV Capelle posteerde met Serhan Eyupoglu en Quinten Caem twee fysiek sterke spitsen in de punt van de aanval. En zodra het maar even kon werden die twee met de lange bal aangespeeld. Gevolg was dat de gasten in de eerste tien minuten veruit de gevaarlijkste ploeg waren.

De Zwerver wist er niet goed raad mee. Pas na twintig minuten was daar ineens Guido Luiten die met een poeier op de lat de zaak wat wakker wist te schudden. Het was min of meer de aanzet tot een wat sterker De Zwerver dat de laatste tien minuten voor de thee dan eindelijk wat gevaarlijker werd.

[[{"fid":"65029","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Peter Lodder Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"6":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Peter Lodder Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Peter Lodder Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"6"}}]]

Noodrem
Typerend was de noodrem waaraan Christian van Hilst moest trekken toen de onvermoeibare Gauthier Luwawa een vrije doortocht naar het Capelle-doel kreeg. Doorgebroken speler, dus rood, schreeuwde heel Kinderdijk. Maar de scheids vond geel meer dan voldoende.

De uitvallen van Capelle bleven gevaarlijk en De Zwerver-keeper Bas Bijkerk moest in deze fase tot tweemaal toe levensreddende werkzaamheden verrichten. Hij hield zijn doel schoon.

In deel twee kreeg de thuisploeg wat meer vat op het spel. Maar ook nu werd door beide ploegen gekozen voor de lange trap naar voren. Dat was voor keeper Bijkerk niet zo’n probleem. De man heeft gewoon een fantastische uittrap in zijn schoen. Maar zowel Guido Luiten als Glenn Weijts, die zich de longen uit het lijf moesten lopen om toch een keer aanspeelbaar te zijn, konden lange tijd geen potten breken.

[[{"fid":"65033","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Peter Lodder Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"7":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Peter Lodder Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Peter Lodder Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"7"}}]]n in de loop aan te spelen. Die kwam alleen voor de keeper. Maar de bal onder controle krijgen lukte nou net weer niet. Normaal een “Man, ik heb wat kilometers moeten lopen vandaag”, hijgde Luiten na afloop nog na. Maar na de ingelaste drinkpauze lukte het Simon van der Rhee dan eindelijk een keer om Luitefluitje van een cent voor de nummer 12. Maar nu speelde de spanning waarschijnlijk ook mee.

[[{"fid":"65001","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]]

Grip kwijt
Gelukkig voor De Zwerver was het tien minuten later dus wel raak. El Akchaoui kroonde zichzelf tot goudhaantje van de dag.

Dat trainer Edward Knook zijn matchwinnaar vlak voor tijd nog wisselde, had niets met een publiekswissel te maken. “Nee, ik zou niet durven bij die stand. Maar we raakten de grip op het middenveld toch een beetje kwijt. Vandaar dat ik hem inruilde. Hij zat er wel zo’n beetje doorheen. Dat heeft ook met de ramadan te maken. Kortom, ik moest ingrijpen om die stand vast te houden. Want inderdaad, voor hetzelfde geld maken die gasten er nog een die wel zou tellen. En dan wordt het toch een heel ander verhaal. Maar we hebben de eerste stap gezet. Zaterdag weer een thuiswedstrijd. (tegen Zwaluwe, evt.)”

[[{"fid":"65035","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Peter Lodder Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"8":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Peter Lodder Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Peter Lodder Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"8"}}]]

Publiek
“Ja”, aldus Luiten, “Ik hoop dat de tribune dan weer ouderwets vol zit. Vandaag was er van alles te doen, waardoor we toch wat minder publiek hadden. En heus, dat publiek hebben we nodig, willen we dit drieluik succesvol afronden.

Ed van Tuijl

De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse
De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse
De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse
De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse
De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse
De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse
De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse
De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse
De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse
De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse
De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse
De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse
De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse
De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse
De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse
De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse
De Zwerver zet eerste stap naar tweede klasse
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 14 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33