Tricht buigt in slotfase voor Roda Boys
Tricht buigt in slotfase voor Roda Boys regio-voetbal.nl

Nieuws 123 keer gelezen

[{"fid":"62991","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]

TRICHT – Tricht werkte zaterdag in Aalst na een zwakke eerste helft een 2-0 achterstand nog keurig tot 2-2 weg maar ging in de slotfase tegen Roda Boys toch nog met 4-2 ten onder. Komende zaterdag thuis tegen Drechtstreek, winnen is belangrijk om zich veilig te stellen.

Voor rust bleek Tricht niet bij de les en was het spel ondermaats. Binnen een kwartier had Roda Boys reeds een verdiende 2-0 voorsprong op zak. Al na drie minuten opende Martijn de Wildt met 1-0 de score en daarna maakte Nick Linnenbank er 2-0 van. Behoudens een gemiste kopkans voor Ramon van Soelen en een laat schot van Marijn Bransen dat door keeper Paul van den Elzen werd gekeerd stelde Tricht er niks tegenover.

De lat en de weer uitblinkende keeper Nicky Janssen behoedden Tricht bij een drievoudige kans voor Roda Boys bij tenslotte een kopbal van Martijn de Wildt zelfs voor een ruimere achterstand.

[[{"fid":"62757","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Gerald van Zanten)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Gerald van Zanten)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Gerald van Zanten)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Herstel
Met Tim van Dijken als verse kracht in plaats van verdediger Harm van Brenk deed een nu offensiever ingesteld Tricht het na de thee veel beter. Uit een pass van Tim van Dijken schoot Pepijn Lambregts al meteen na rust de 2-1 binnen na eerst nog een man te hebben gepasseerd. Een vrije trap van Tim van Dijken ging slechts net naast het Aalster doel. Na nog weer een puike redding van keeper Nicky Janssen kwam Tricht halfweg de tweede helft zelfs tot 2-2 langszij. Marijn Bransen werd onderuit gehaald en benutte zelf de penalty (2-2) die arbiter Pieter van Veelen uit Hardinxveld toekende.

Bij een schot van Jordy de Wit voorkwam doelman Nicky Janssen goed dat Tricht weer achterkwam. Na een pass van Ruben Lambregts kreeg Tricht zelfs een prima kans op een eerste voorsprong maar topscorer Marijn Bransen miste de bal finaal.

Domper
In plaats daarvan moest Tricht tien minuten voor tijd nu de domper van een 3-2 achterstand slikken. Invaller Jarno van Vuren schoot toen voor Roda Boys vanaf de rand van het strafschopgebied raak: 3-2. Al snel na het inbrengen van Luuk Monker als tweede verse kracht kreeg Tricht vier minuten voor afloop de definitieve knock-out. Weer trof Jarno van Vuren doel: 4-2. De protesten van Tricht met een voor buitenspel vlaggende grensrechter André Wahl werden door de matig leidende arbiter Pieter van Veelen ook na overleg niet gehonoreerd.

Lukas van Elteren was de late derde verse kracht bij Tricht, dat zo in de slotfase met 4-2 verloor. Gelukkig voor Tricht leed rivaal Brederodes ook een nederlaag maar om op eigen kracht veiliger te komen zal Tricht op Paaszaterdag wel van Drechtstreek moeten zien te winnen.

(verslag: vv Tricht)