WNC was LRC de oren en doet goede zaken
WNC was LRC de oren en doet goede zaken regio-voetbal.nl

WNC was LRC de oren en doet goede zaken

Wedstrijdverslagen 72 keer gelezen

LEERDAM – WNC deed in de strijd tegen degradatie prima zaken door drie punten mee te nemen uit Leerdam. LRC had een wel erg slechte middag en liet zich na rust naar de slachtbank leiden: 0-5.

Na een 0-1 ruststand maakte WNC na rust het verschil. Vanaf de zestigste minuut scoorden de gasten binnen vijf minuten drie keer. “Voor rust had het verschil al groter moeten zijn. Dan moet je oppassen dat je er na rust niet te makkelijk over gaat denken”, zei WNC-trainer Cor Prein. “Na de 0-2 was het echter klaar.”

LRC-trainer Rob Hilbers zag zijn ploeg ploeteren. “We gingen uit onze taak lopen, de concentratie raakte weg en toen ging bijna alles mis. We werden afgeslacht.”

[[{"fid":"62807","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Reflex
WNC was voor rust niet denderend, maar had de kansen om ruimer voor te staan dan de 0-1 die halverwege op het gloednieuwe scorebord stond. Met name de twee kansen die René van Soelen kreeg hadden raak moeten zijn. Eén keer schoot de middenvelder over. De tweede poging werd gekeerd door doelman Thijs Janssen, die met die redding niet kon verhullen dat ook hij een wel erg matige wedstrijd afwerkte. De 0-1 van WNC kon namelijk vrijwel volledig op zijn conto geschreven worden. Hij schoot een uittrap tegen Van Soelen op. In een reflex tikte Willem Paul van der Heijden de bal daarna in het lege doel.

In de fout
Na rust zocht LRC aanvankelijke de aanval. Daarbij kreeg het via Bart Barendregt zijn enige serieuze kans van de wedstrijd. WNC-doelman Arjen Kaasjager redde echter knap met zijn voet. In plaats van 1-1 stond het binnen de kortste keren 0-4. Joel Sanaky scoorde uit een rebound, nadat Van der Heijden tegen linksback Tom Maddison schoot. Drie minuten later ging Janssen bij een schot van Aimen Seqqal opnieuw in de fout. Hij liet de bal knullig door zijn vingers glippen: 0-3. Een minuut later was het al 0-4, toen Kevin Groffen de bal voor het intikken kreeg.

[[{"fid":"62813","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Veilig
In het laatste kwart van de wedstrijd gebeurde er weinig meer. Alleen invaller Luuk Uitman deed nog een duit in het zakje met de 0-5. “En die uitslag vond ik niet geflatteerd”, zei Prein. “We doen goede zaken, want ik denk dat we nu wel veilig zijn. We kunnen zelfs een beetje omhoog kijken. Met de kwaliteiten die wij hebben, moeten we ook gewoon op de zesde of zevende plek eindigen.”

LRC moet eerst de teleurstelling maar eens verwerken. “We moeten zorgen dat we ons aan onze taken gaan houden. Als we zorgen dat we dat doen, komt het wel goed”, aldus Hilbers.

WNC was LRC de oren en doet goede zaken
WNC was LRC de oren en doet goede zaken
WNC was LRC de oren en doet goede zaken
WNC was LRC de oren en doet goede zaken
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 14 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33