Kostbare 3-0 winst voor WNC tegen GJS
Kostbare 3-0 winst voor WNC tegen GJS regio-voetbal.nl

Wedstrijdverslagen 105 keer gelezen

WAARDENBURG – WNC behaalde zaterdag thuis tegen hekkensluiter GJS in de onderste regionen van de eerste klasse een kostbare 3-0 zege. Lang zag het daar overigens helemaal niet naar uit want na een saaie doelpuntloze eerste helft kreeg GJS na de rust eerst de beste kansen. Een doelpunt van WNC-topscorer Willem-Paul van der Heijden deed GJS knakken. Door twee goals van René van Soelen liep WNC nadien nog simpel tot 3-0 uit.

Voor het begin van dit duel werd één minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan het overleden WNC-erelid Gerrit Jan Pellegrom. Circa 175 toeschouwers bleven in Waardenburg daarna lang van doelpunten verstoken. Pas in het laatste wedstrijdkwart viel de beslissing ten gunste van de thuisclub.

Moeizaam
WNC-trainer Cor Prein was natuurlijk wel blij met de moeizame maar dure winst: “Voor rust speelde GJS erg compact en was ons eigen tempo veel te laag. Het balbezit leverde te weinig doelgevaar op. Na de pauze kreeg GJS door een betere start zelfs enkele aardige kansen. Toen was het een meer open wedstrijd. Onze 1-0 was vanmiddag het keerpunt. Daarna werd het snel 2-0 en kregen we nog heel veel kansen. Ons spel was vandaag misschien niet zo best, maar het gaat in dit stadium vooral om de drie punten en die zijn gelukkig wel binnen.”

[[{"fid":"62299","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Redding
GJS-trainer Cees Lagendijk zag zijn equipe weer eens een kans missen om onderin de ranglijst de achterstand op Geinoord te verkleinen: “Na rust kregen we zeker drie reële kansen. Als we scoren, wordt het een heel andere wedstrijd. Onze inzet was vandaag prima maar na de 1-0 van WNC ebde het geloof in een goed resultaat ineens weg. Natuurlijk is dit wedstrijdverloop niet alleen maar pech. Het is ook een gebrek aan kwaliteit. Als nieuwe technisch directeur zeg ik dat GJS beter naar de tweede klasse kan gaan. Maar als huidige trainer wil ik natuurlijk niet degraderen. Komende zaterdag tegen Geinoord gaan we zeker proberen om door een zege toch nog zicht te krijgen op redding via de nacompetitie.”

Balbezit
WNC had voor rust wel veel balbezit maar erg gevaarlijk werd de thuisclub zelden. Alleen na een corner van Joël Sanaky vanaf rechts kreeg WNC een serieuze kopkans maar de bal ging over. Pogingen van Joël Sanaky, René van Soelen en Willem-Pieter van der Heijden konden GJS-keeper Raymon den Haan niet verontrusten. GJS zelf presteerde offensief bijna helemaal niks. Dus was 0-0 de enige logische ruststand na een magere eerste helft.

Wel incasseerde WNC’er Sonny van Kranenburg na een overtreding tegen Julien Dorrepaal een gele kaart. Vijf minuten na de thee raakte GJS-speler Nordin el Hassani zwaar geblesseerd na een ongelukkig duel met WNC-libero Michael Soepnel, die de strijd wel kon voortzetten. Joost Haggenberg kwam het elftal van GJS completeren.

Reële kansen
Tussen de 58e en 67e minuut kreeg GJS ineens vier reële kansen op een voorsprong. Eerst schoot Ben Vissers op aangeven van Sereno Latuhihin na een aanval over links zuiver maar te zacht in. Ook een kopbal van aanvoerder  Sjors Hendriks na een corner van invaller Joost Haggenberg was niet hard genoeg om WNC-doelman Arjen Kaasjager te passeren. Een mooie kopbal van spits Louis Damen werd door keeper Kaasjager keurig over zijn doel getikt. De WNC-goalie hield zijn dolende ploeg toen overeind.

Joyry van Beers ontsnapte bij WNC nog aan een gele kaart, doch Michael Soepnel kreeg deze prent door arbiter Sjaak de Wild uit Meerkerk later wel uitgereikt. Na een schot van Quincy Bartens kreeg Sereno Latuhihin misschien nog wel de beste Gorkumse kans, maar hij miste halfweg de tweede helft finaal. Zo’n pijnlijk gebrek aan stootkracht kwam GJS uiteindelijk duur te staan.

Doelpunten
Bij een mooie rush op links van Aimen Seqqal voor WNC wilde Sjors Hendriks in de 72e minuut in zijn eigen strafschopgebied geen overtreding maken. Zo kon WNC-topscorer Willem-Paul van der Heijden vervolgens van dichtbij de voorzet van Aimen Seqqal simpel intikken: 1-0. Dat was al zijn veertiende competitiegoal.

GJS was prompt geheel van slag. Julien Dorrepaal kon bij een riante kans voor WNC-invaller Luuk Uitman op de doellijn nog een snelle tweede treffer van WNC voorkomen, maar in de 75e minuut werd het toch al 2-0. Bijna redde Dorrepaal weer in de doelmond maar scheidsrechter De Wild constateerde zelf attent dat René van Soelen na een voorzet van Luuk Uitman de bal al over de doellijn had gewerkt: 2-0.

Formaliteit
De rest van het faire duel bleek een formaliteit. Binnen slechts zes minuten kreeg WNC ondermeer na eerst een fout van Quincy Bartens vier opgelegde kansen, maar Willem-Pieter van der Heijden, Aimen Seqqal, Luuk Uitman en nogmaals Willem-Pieter van der Heijden sprongen wel erg slordig of onbesuisd met de mooie mogelijkheden om. Aan het begin van drie minuten extra tijd viel de bijna onvermijdelijke 3-0 toch nog. Op aangeven van de goed ingevallen Luuk Uitman was de weer sterk spelende René van Soelen met zijn tweede doelpunt van de middag de beheerste afmaker met een laag schot: 3-0.

WNC blijft zo in de eerste klasse op de tiende plaats vijf punten boven de rode streep maar ook in de laatste vijf wedstrijden zullen nog diverse punten nodig zijn om veilig te komen en VVGZ dan wel GRC 14 op de twaalfde plaats onder zich te houden. GJS verloor zo in deze competitie ook zijn elfde uitmatch en steeds met minstens drie tegengoals. Toch krijgt GJS zaterdag in Dalem tegen rivaal Geinoord nog een allerlaatste kans om via een thuiszege de strijd tegen directe degradatie nog weer spannender te gaan maken.