Naser El Mousati (SVW) breekt sleutelbeen
Naser El Mousati (SVW) breekt sleutelbeen regio-voetbal.nl

Nieuws 80 keer gelezen

GORINCHEM - SVW beleefde een troosteloze avond in het toernooi om de EM Cup. In de 1/8e finale tegen het tweede elftal van Kozakken Boys verloor SVW niet alleen de wedstrijd, maar ook Emre Gulpinar die met rood naar de kant moest. Tot overmaat van ramp moest aanvaller Naser El Mousati na een ongelukkige val naar het ziekenhuis, waar een gebroken sleutelbeen werd geconstateerd.

De avond begon nog wel zo mooi. Nadat Ahmed Kelifa de eerste kans voor SVW hoog over schoot, was het een minuut later wel raak. Hicham Farhou rondde een prima aanval goed af, door uit de draai raak te schieten, 1-0. Het betere SVW verzuimde daarna door te drukken en de marge te verdubbelen.

De beide technisch vaardige teams maakten er een mooie eerste helft van, waarbij een hoog baltempo werd gehanteerd. In de 29e minuut was SVW dichtbij een volgend doelpunt, toen Musab Abdirahman op rechts werd weggestuurd en zijn vlammende schot via de binnenkant van de paal uit het doel zag ketsen. Wat volgde was de pijnlijk ogende blessure van Naser El Mousati, die het uitschreeuwde van de pijn. SVW was even de kluts wat kwijt en de gasten profiteerden. Te stevig ingrijpen binnen de zestien leidde tot een terechte strafschop. Bart Jongejan prikte raak, 1-1.

Veel wissels
Na rust wisselden beide trainers volop. Het niveau van de wedstrijd zakte zienderogen en SVW kwam nauwelijks nog onder de druk van de gasten uit. Een miscommunicatie achterin bij SVW leidde tot de 1-2. In de slotfase liepen de gasten nog flink uit. Raphael Nartey en Wesleij Hereijgers scoorden enkele minuten na elkaar de 1-3 en 1-4. De rode kaart voor Gulpinar was een logisch sluitstuk van een troosteloze avond voor SVW, dat hiermee is uitgeschakeld in de strijd om de EM Cup.

Aanstaande zaterdag staat de bol van historie staande derby tegen Hardinxveld op het programma. De aftrap bij Hardinxveld - SVW staat gepland om 14.30 uur aan de Sluisweg.

• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 11 minuten geleden
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 12 minuten geleden
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 1 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 20 uur geleden
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57