Goede dag voor Tricht met kostbare 1-0 zege op Wilhelmina'26
Goede dag voor Tricht met kostbare 1-0 zege op Wilhelmina'26 regio-voetbal.nl

Nieuws 170 keer gelezen

TRICHT – In Tricht werd zaterdag het restant van bijna een uur van de twee weken eerder vanwege de harde wind gestaakte thuismatch tegen Wilhelmina’26 uitgespeeld. Dankzij een doelpunt van Ramon van Soelen boekte Tricht nu onder veel gunstiger weersomstandigheden een kostbare 1-0 zege. Daardoor had Tricht een goede dag want de Betuwse ploeg staat in de tweede klasse nu drie punten boven Brederodes, dat op de twaalfde plaats nog net onder de streep staat.

Het duel in Tricht begon met een corner voor Wilhelmina’26, dat in de eerste helft alleen met een net te hoge kopbal voor wat dreiging zorgde. Kort voor rust wist Marijn Bransen voor Tricht inleidend werk van Harm van Brenk en Tim van Dijken ook niet af te ronden. Vlak na de thee zag Tim van Dijken zijn schot door keeper Martijn Knoop gekeerd.

Een Trichts doelpunt van Ramon van Soelen werd vijf minuten na rust vanwege buitenspel door arbiter Joost Bezemer uit Hendrik Ido Ambacht afgekeurd. Daarna moest het soms wat behoudend spelende Tricht toestaan dat de meeste aanvalsacties even voor Wilhelmina’26 waren. Gerben Vos schoot echter naast en Trichts-speler Tim Schook redde goed voordat Christiaan van der Velden een Brabantse voorzet kon afronden. Een verre vrije trap van Kevin van Esch voor de gasten was te hoog.

Halfweg de tweede helft liet ook Tricht zich offensief weer eens gelden. Een schot van Tim van Dijken werd nog een prooi voor keeper Knoop maar in de 70e minuut scoorde Tricht wel. Marijn Bransen brak weer eens op snelheid door en uit zijn voorzet schoot Ramon van Soelen net binnen het 16 meter gebied knap raak: 1-0.

Twee vrije trappen van Sven van Maurik brachten Tricht dicht bij een ruimere voorsprong maar het bleef 1-0. In het laatste kwartier kwamen Remco de Haan en Luke van Dijken nog als verse krachten binnen de lijnen om de Trichtse aanvallers Tim van Dijken en Marijn Bransen af te lossen. Luke van Dijken kreeg de enige gele kaart van de spannende partij. Ook na bijna vijf minuten extra tijd bleef het 1-0 en zo haalde Tricht drie erg kostbare punten binnen.

Komende zaterdag zal thuis beslist ook van hekkensluiter NOAD’32 moeten worden gewonnen om een veiliger positie in de tweede klasse te kunnen bereiken. Het gelijkspel van NOAD’32 tegen koploper Nivo Sparta, dat de Bommelse lijstaanvoerder zaterdag de tweede periode kostte, bewijst echter wel dat dit voor Tricht aanstaande zaterdag zeker geen simpele klus zal gaan worden. Maar winst is wel nodig.