Sliedrecht met monsterscore (10-0) naar 'grote' KNVB-beker
Sliedrecht met monsterscore (10-0) naar 'grote' KNVB-beker regio-voetbal.nl

Sliedrecht met monsterscore (10-0) naar 'grote' KNVB-beker

Nieuws 31 keer gelezen

SLIEDRECHT – In de kwartfinale van het KNVB-districtsbekertoernooi Zuid I heeft Sliedrecht zaterdag op sportpark de Lockhorst het Zeeuwse Serooskerke (2e kl.E – red.) een verpletterende nederlaag toegebracht. Met 10-0 behaalde de equipe van trainer Van der Steen de halve finale.

Door het behalen van de halve finale is Sliedrecht verzekerd van deelname aan de voorronde van de grote KNVB-beker en zou het volgend seizoen zo maar een topclub op bezoek kunnen komen op de Lockhorst. 

Minder kaliber
Voor wat betreft de wedstrijd zelf bleek al snel dat de tegenstander van minder kaliber was. Frank en vrij werd vanaf het begin de aanval gezocht door Sliedrecht en na 20 minuten had Luciano van Harlingen al twee keer het net gevonden en nog voor de pauze hadden Sjoerd v.d. Waal en Roy van ’t Hoog de stand op 4-0 gebracht. De eerste doelpoging van Serooskerke liet op zich wachten tot de 35e minuut, maar werd onschadelijk gemaakt door Mathijs Donatz. Een kopbal op de lat van Chris Boom had de score voor rust zelfs nog hoger kunnen laten uitvallen.

[[{"fid":"62053","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Magistrale lob
Sliedrecht drukte alle hoop de kop in voor de gasten, toen na de pauze de eerste de beste aanval al weer werd afgerond. Dennis Verhoef scoorde op aangeven van Sjoerd v.d. Waal 5-0 en in omgekeerde volgorde zorgde v.d. Waal direct daarna voor 6-0. Via Dennis Verhoef (7-0), opnieuw Sjoerd v.d. Waal (8-0 en 9-0), was het slotakkoord voor Luciano van Harlingen die met een magistrale lob keeper Suurmond het nakijken gaf.

“Ja, bijna alles lukt de laatste wedstrijden, het loopt goed en dat is eerder deze competitie wel eens anders geweest”, lichtte van Harlingen zijn hattrick toe. 

Gedisciplineerd
Ook voor trainer Van der Steen viel de tegenstand van Serooskerke tegen: “Ik wist dat het een aardig team was, maar ook wat we daar tegenover moesten stellen en dat is aardig gelukt” glunderde hij. “Ik ben trots op de ploeg dat ze gedisciplineerd zijn blijven spelen, ook toen de score snel opliep”.

Zaterdag 6 april 2019 speelt Sliedrecht weer in competitieverband in en tegen Montfoort, aanvang 14.30 uur.

(verslag: Joop Hartog, vv Sliedrecht)

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 15 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33