• Kozakken Boys-trainer Rick Adjei.
• Kozakken Boys-trainer Rick Adjei. Foto: Wouter Dill / Pro Shots / Kozakken Boys

Rick Adjei: ‘Wij willen in eigen huis eindelijk weer eens wat laten zien’

Nieuws 690 keer gelezen

WERKENDAM • Zaterdag staat er weer een klassieker op het programma. Katwijk komt naar De Zwaaier. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen werd in Werkendam door Kozakken Boys gewonnen met 2-1.

Op dit moment hebben beide ploegen wat goed te maken. Katwijk verloor maar liefst tweemaal op rij. Eerst thuis van AFC, daarna uit met 1-0 van TEC.

De Katwijkers bouwden vooral in de laatste twee decennia aan een mooie erelijst, met meest recent de in Werkendam in 2018 behaalde landstitel bij de amateurs. De ploeg werd verder nog vier keer algeheel kampioen van Nederland en won twee keer de supercup.

Kozakken Boys leek in uitwedstrijden niet te kunnen verliezen, maar werd op Het Kasteel in Rotterdam toch op een 1-0 nederlaag getrakteerd. Daardoor staat Katwijk op plaats zeven met dertien punten en volgt Kozakken Boys op één punt. Evenals in 2018, toen het duel tussen beide grootmachten om het kampioenschap ging, zijn de verschillen dus nihil.

Teambuilding
Terug naar Het Kasteel: verliezen bij Jong Sparta kan, maar de wijze waarop stemt tot nadenken. Dat heeft trainer Rick Adjei dan ook gedaan. "Wij hebben vooral aan teambuilding gedaan en geprobeerd in andere processen weer stappen vooruit te maken. Natuurlijk zijn wij na die nederlaag bij Jong Sparta gaan kijken waar wij de vinger op de zere plek kunnen leggen. De negatieve energie die altijd na zo'n nederlaag rond een spelersgroep hangt, moet eruit."

Goed moment
Katwijk komt daarom op het goede moment. "Het zijn wedstrijden op zich en deze week gaan wij er alles aan doen om ons top voor te bereiden. Katwijk behoort tot de beste ploegen in de tweede divisie en is een van de titelkandidaten, maar daar hoort ook Kozakken Boys bij. Bovendien willen wij ons trouwe publiek in eigen huis een keer belonen. Op De Zwaaier hebben wij nog niet veel resultaten geboekt en daar moet verandering in komen."

Kozakken Boys won voor het laatst op eigen veld op 7 september een wedstrijd van Spakenburg en dat is dit seizoen geen hoogvlieger. "Ik gun vooral de supporters thuis een sprankelende wedstrijd. Dat verdienen zij, want zij staan uit en thuis altijd achter de ploeg en daar ben ik trots op. Maar niet iedereen is in staat met de ploeg naar uitwedstrijden te gaan, dus moeten wij het zaterdag laten zien met mooi voetbal en hopelijk drie punten."

Opties voldoende
Adjei kan deze week weer over Royston Drenthe en Mark Veenhoven beschikken. Zij zijn terug van blessures. Ook Mats van Huijgevoort komt eraan. Johnny Lommers heeft nog twee weken nodig voor zijn herstel. Deze week gaat Adjei vooral kijken hoe zijn aanval beter kan renderen. "Ik heb met Charlton Vicento, Arjan van der Laan, Tyrone Conraad en Kaj Tejan voldoende keuze voor de spitspositie. Met Don Bolsius en Nizar Mekkaoui heb ik ook nog eens spelers die het voorbereidende werk kunnen verzorgen. Er zijn opties voldoende en daar buigen wij ons op dit moment over."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 6 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 6 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 9 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 11 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 11 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 12 uur geleden