Brederodes recht rug na 2-0 achterstand

Wedstrijdverslagen 603 keer gelezen

KOCKENGEN – Met een 2-0 voorsprong bij rust leek hekkensluiter Kockengen op weg naar een stunt. Brederodes zette de zaken recht in het tweede bedrijf en won, niet eens geflatteerd, heel ruim met 2-5.

Op de open vlakte in Kockengen startte Brederodes tegen de felle wind in. De ploeg had veel balbezit maar was tot twee keer toe bij balverlies niet scherp genoeg in de omschakeling. De thuisclub profiteerde in de tiende minuut van de ruimte die de gasten achter lieten: 1-0. Halverwege de eerste helft werd het 2-0 toen een speler van de thuisclub zich waagde aan een schot uit de tweede lijn. Gedragen door de wind zeilde de bal hoog in de touwen. De groengelen kregen slechts één opgelegde kans, maar de bal werd van de doellijn getrapt.

Op rolletjes
De mentaal sterke bezoekers vertrouwden op hun kwaliteiten en zetten de zaak in de tweede helft snel. Door een schot van Joey Balk en een ouderwetse pegel van Kevin Bosch was het na tien minuten 2-2. Het liep daarna op rolletjes bij Brederodes, dat de wedstrijd stevig in zijn greep had. Er werden heel veel kansen gecreëerd, waaronder een schot van Dennis Kruyk op de kruising. Een kwartier voor tijd werd het, door een eigen doelpunt na een scrimmage, eindelijk 2-3. In de slotfase kreeg Mike de Groot het op zijn heupen, en met twee doelpunten bracht hij de eindstand op 2-5.